Μια αλήθεια για… φάρο, Παναθηναϊκό και Μιλουτίνοφ

Μια αλήθεια για… φάρο, Παναθηναϊκό και Μιλουτίνοφ

Ο Σέρβος με διαιτητές... ΕΟΚ ούτε να φανταστεί συμμετοχή 30 λεπτών σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το… στριπτίζ των αριθμών που εκθέτει τους Έλληνες διαιτητές!

Πάρτι του Μιλουτίνοφ στο αποψινό ντέρμπι των αιωνίων με τον Σέρβο να επιβεβαιώνει πως απλά είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης. Μια καταπληκτική εμφάνιση που γκρέμισε το ranking (41), που έσπασε ατομικά ρεκόρ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη (18 ριμπάουντ, 17 ο Ντίνο Ράτζα το 2000) που θύμισε πως πάνω από όλα το μπάσκετ είναι άθλημα των ψηλών!

Εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό ο Ντέιβιντ Μπλατ το πλεονέκτημα που του έδωσε η παρουσία του Μιλουτίνοφ. Μεταξύ μας όμως; Του το επέτρεψαν και οι συνθήκες ενός σκληρού ματς με βάση τις άμυνες. Του το επέτρεψε ο τρόπος που σφύριξαν οι τρεις διαιτητές. Διότι ο Μιλουτίνοφ στην Ελλάδα, ματς πρωταθλήματος ή κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ούτε να το φανταστεί με παρουσία 30 λεπτών στο παρκέ! Οι διαιτητής της ΕΟΚ δεν έχουν επιτρέψει στον Σέρβο μια τέτοια χρονική παρουσία σε ντέρμπι αιωνίων. Και αυτό δεν αποτελεί αιχμή, αλλά πραγματικότητα. Μια κατάσταση που σίγουρα πρέπει να προβληματίσει πολλούς. Για τον τρόπο ή και την… φιλοσοφία των σφυριγμάτων.

Δεν χρειάζεται να το ψάξει κανείς πολύ. Φτάνουν τα τελευταία οκτώ ματς. Οι πέντε τελικοί πρωταθλήματος του Ιούνη. Το ένα ματς για την Α1 φέτος και τα δύο της Ευρωλίγκα. Φτάνουν και περισσεύουν ώστε να σημειώσει κανείς διαφορές που μάλλον αφορούν σε… δύο Μιλουτίνοφ και όχι σε έναν.

Στους πέντε τελικούς λοιπόν ο Σέρβος έπαιξε: 14.14, 18.48, 23.30, 16.16, 03.17! Στα ματς αυτά έκανε 5,5,5,4,5 φάουλ! Στον πέμπτο τελικό που έκρινε και τον τίτλο δηλαδή τα 5 φάουλ τα έκανε σε 3 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα! Συνολικά στους τελικούς πέτυχε 4,5,8,2 πόντους και στον τελευταίο φυσικά δεν πρόλαβε ούτε να σουτάρει. Έβαλε δηλαδή σε όλους τους τελικούς 19 πόντους. Και σήμερα 18. Πόσα φάουλ έκανε σήμερα σε ένα ντέρμπι που έπεφταν… κορμιά; Κανένα! Πόσα κέρδισε; Έντεκα!

Στο φετινό ματς πρωταθλήματος του ΟΑΚΑ, ο Μιλουτίνοφ έπαιξε 13.11. Έκανε τρία φάουλ και αυτό μάλλον είναι ατομικό του ρεκόρ με τον… φάρο! Πέτυχε έξι πόντους.

Στο πρώτο ματς της Ευρωλίγκας ανάμεσα στις δύο ομάδες; Ο Μιλουτίνοφ έπαιξε 24.20 και σκόραρε 11 πόντους. Στην Ευρωλίγκα δηλαδή οι μέσοι όροι του Σέρβου κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι: 14,5 πόντοι και 1,5 φάουλ σε 27΄. Στα ματς της… ΕΟΚ από τους περσινούς τελικούς οι μέσοι όροι του είναι: 4,2 πόντοι και 4,5 φάουλ σε 14,7 λεπτά συμμετοχής!

Μάλλον θα… έτυχε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ