Παναθηναϊκός Vs Zalgiris: Τα αίτια της νέας πράσινης ήττας (vids)

Παναθηναϊκός Vs Zalgiris: Τα αίτια της νέας πράσινης ήττας (vids)

Το «10» και ο Ηλίας Ηλιάδης αναλύουν και παρουσιάζουν τα κακώς κείμενα που οδήγησαν σε νέα εκτός έδρας ήττα τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά από τη Ζαλγκίρις στο πλαίσιο της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει με άδεια χέρια από την αφιλόξενη – όπως αποδείχτηκε – Λιθουανία και πλέον, αντιμετωπίζει με ρεαλιστικούς όρους το ενδεχόμενο του αποκλεισμού από τα playoffs της Ευρωλίγκας. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν καθαρά, καθώς μας παρουσίασαν δύο διαφορετικά πρόσωπα στην αναμέτρηση. Πιθανώς βέβαια να πληρώνουν ακόμα τις αμαρτίες του παρελθόντος. Σε κάθε περίπτωση κατόρθωσαν στο πρώτο ημίχρονο να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, ακολουθώντας την γνωστή συνταγή: ενέργεια και απόλυτη συγκέντρωση στα μετόπισθεν. Ανέβασαν το δείκτη της αμυντικής έντασης σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν την Ζαλγκίρις και να διαταράξουν τον αγωνιστικό της ρυθμό. Τα οκτώ κλεψίματα ως απόρροια της εξαιρετικής αμυντικής απόδοση των φιλοξενούμενων, τροφοδότησαν το ανοιχτό γήπεδο διευκολύνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την επιθετική τους παραγωγή. Οι 18 πόντοι στον αιφνιδιασμό του πρώτου μέρους, αποτελούν μια αξιοθαύμαστη επίδοση για τα δεδομένα της διοργάνωσης.

https://streamable.com/dsxyi

Οι παγίδες στο Post δούλεψαν στην εντέλεια – υλοποιήθηκαν στον σωστό χρόνο, ενώ ο αμυντικός της αδύνατης πλευράς ήταν πάντοτε έτοιμος να επιτεθεί στην γραμμή πάσας με απώτερο σκοπό το κλέψιμο. Στο παρακάτω βίντεο ο μοναδικός διάδρομος που είναι ανοιχτός για τον Davis, περιλαμβάνει την συνεργασία του με τον Wolters. Παρόλα αυτά η πάσα είναι μακρινή και ριψοκίνδυνη, καθώς παρεμβάλλονται τουλάχιστον τρεις πράσινες φανέλες.

https://streamable.com/2vcgr

Η καλή άμυνα λοιπόν, μετατράπηκε σε εύκολους πόντους στο transition. Σε όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός, πως ο Παναθηναϊκός κατάφερε επιτέλους νa φανεί ανταγωνιστικός στη μάχη των rebound. Ο Rick Pitino λογικά θα έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των αθλητών του.

Δυστυχώς τα καλά νέα σταματούν κάπου εδώ. Στην επανάληψη η ιστορία του αγώνα διαφοροποιήθηκε ριζικά. Έχουμε ξανασυζητήσει στο παρελθόν, ότι το μπάσκετ του Pitino παραμένει ιδιαίτερα απαιτητικό. Με άλλα λόγια δεν μπορούν όλες οι ομάδες, να ανταποκριθούν με επιτυχία στις επιθυμίες του. Το Τριφύλλι δεν έχει συνηθίσει να τρέχει ασταμάτητα στο transition, ούτε να καταναλώνει τόσο μεγάλα ποσά ενέργειας στην άμυνα. Άλλωστε το ρόστερ δεν σχεδιάστηκε για να υπηρετήσει αυτούς τους στόχους, από τον προηγούμενο προπονητή του. Υπάρχει μια «αστοχία υλικού».

Το ζήτημα της φυσικής κατάστασης, δεν τονίζεται τυχαία σε κάθε συνέντευξη τύπου. Ο προπονητής έχει διαγνώσει με τα δικά του κριτήρια, πως η κατάσταση είναι σαφώς προβληματική. Αυτός είναι και ο λόγος των συνεχόμενων αλλαγών στη χθεσινή αναμέτρηση – ο Pitino προσπαθεί με νύχια και με δόντια, να διατηρήσει την φρεσκάδα στις πεντάδες του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο 11ος παίκτης του συλλόγου (Παπαγιάννης), επιστρατεύτηκε πριν καλά καλά τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο. Από την άλλα βέβαια, οι διαρκείς αλλαγές δεν επιτρέπουν στους μπασκετμπολίστες να βρουν ρυθμό – στο μπάσκετ πάντοτε κερδίζεις κάτι, για να χάσεις κάτι άλλο.

Το 13-0 με το οποίο ξεκίνησαν οι Λιθουανοί στην Τρίτη περίοδο, είναι νομίζω ενδεικτικό του φαινομένου που κουβεντιάζουμε. Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να διαθέτει ολοένα και λιγότερες ανάσες. Όταν δε η βενζίνη στο ρεζερβουάρ άδειασε εντελώς, τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο – οι γηπεδούχοι βρήκαν με τη σειρά τους ευκαιρίες να τρέξουν στο transition, χτύπησαν με υπομονή τα αδύνατα σημεία της πράσινης ζώνης και κατόρθωσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

https://streamable.com/zpywj

Επόμενη στάση το Ισραήλ και η ανανεωμένη Maccabi. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να απασχολούμε τη σκέψη μας με το μακροπρόθεσμο μέλλον. Η ελληνική ομάδα υποχρεούται να κοιτά το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ