Μπόγρης: «Αυτά τα ματς τα κερδίζει ο πιο σκληρός, όχι ο πιο ταλαντούχος»

Μπόγρης: «Αυτά τα ματς τα κερδίζει ο πιο σκληρός, όχι ο πιο ταλαντούχος»

Ο Έλληνας σέντερ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα, αποθέωσε τον κόσμο της ομάδας και έδωσε το έναυσμα για τη συνέχεια του Ολυμπιακού.

Δεν πήγε όπως ήθελε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ. Οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν κατά κράτος από τους Καταλανούς και πλεόν… τρέχουν για να προλάβουν το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Με τη λήξη της αναμέτρησης στο Φάληρο, ο Γιώργος Μπόγρης ανακρίθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου και μίλησε για όσα απασχολούν την ομάδα του Πειραιά.

Αρχικά τόνισε για το πού κρίθηκε το ματς με τους Καταλανούς ότι:«Θεωρώ στην ετοιμότητά μας, δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε έναν τελικό σήμερα και φάνηκε από την αρχή του αγώνα, αλλά και από το δεύτερο ημίχρονο όταν προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά αυτό δεν συνεχίστηκε. Ήταν καθαρά θέμα συγκέντρωσης και προσέγγισης, οπότε πιστεύω πως είναι καθαρά δικό μας θέμα, ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι».

Αναφορικά με την απώλεια της διαφοράς από το πρώτο παιχνίδι και αν αυτό θα επηρεάσει στη συνέχεια, ο Μπόγρης δήλωσε: «Δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Ομάδα έχουμε, χαρακτήρα έχουμε, το θέμα είναι να πάρουμε από αυτό το αποτέλεσμα, να χτίσουμε από αυτό και να βελτιωθούμε, να μην μείνουμε στάσιμοι. Να μάθουμε πως σε αυτά τα ματς δεν θα έχει να κάνει μόνο το ταλέντο ή μόνο το ποιος θα βάλει δυο πόντους παραπάνω, αλλά να είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε για τη ομάδα. Αυτό θεωρώ πως μας έλειπε σήμερα και από εδώ και πέρα έχουμε την ποιότητα, έχουμε τους ηγέτες να «καβαλήσουμε» στην βαθμολογία την Μπαρτσελόνα και να μην μας ενδιαφέρει η ισοβαθμία».

Ερωτώμενος για το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι έμειναν στα 4 τρίποντα και δεν μπορούσαν να μπουν στην ρακέτα της Μπαρτσελόνα, ο Ελληνας σέντερ είπε: «Θεωρώ, όπως είπα και πριν πως προσεγγίσαμε λάθος το παιχνίδι. Για την επίθεση δεν με νοιάζει καν να μιλήσω, δεν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει σε αυτά τα ματς, ας κερδίζαμε 55-53. Εγώ θεωρώ πως μεγάλο λάθος ήταν τα 14 επιθετικά ριμπάουντ, η προσέγγισή μας στο σκάουτινγκ και ότι αφήναμε την Μπαρτσελόνα να σκοράρει με ελεύθερα σουτ, ήταν μεγάλο λάθος μας που δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τον Σίνγκλετον στο τρίποντο… Τώρα, το αν βάλαμε την μπάλα στη ρακέτα, αν μπήκαν τρίποντα ή δεν μπήκαν αυτά είναι για εσάς που είστε απ’ έξω. Εγώ θεωρώ πως αυτά τα ματς να κερδίζει πάντα ο πιο σκληρός, όχι ο πιο ταλαντούχος απαραίτητα, οπότε πρέπει να πάρουμε αυτό το ματς, που είναι σε ένα σημείο κομβικό για εμάς, να μάθουμε και να μην την ξαναπατήσουμε όπως το κάναμε με την Φενέρ, την Ζαλγκίρις με ομάδες που ουσιαστικά ήταν πιο σκληρές από εμάς στο γήπεδο».

Μάλιστα ο Μπόγρης αποθέωσε τους οπαδούς της ομάδας του λέγοντας πως: «Ο κόσμος ήταν μαγικός. Ευχαριστούμε βασικά όλο το πέταλο που δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο και πραγματικά θα κάνουμε τα πάντα για να γυρίσουμε όλο το κλίμα και να καταφέρουμε να τους κάνουμε περήφανους γι’ αυτή την ομάδα, Πραγματικά το θέλουμε… Από εκεί και πέρα για όσους έφυγαν νωρίς, προφανώς για να μην βρουν κίνηση, είχαν βρει κίνηση και όταν ήρθαν, αλλά να ξέρουν πως επειδή αυτή η ομάδα θα πετύχει στο τέλος, γιατί έχει τον χαρακτήρα και την ποιότητα να πετύχει τους περιμένουμε όλους πίσω να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί γιατί πραγματικά τους χρειαζόμαστε στο πλευρό μας και πραγματικά θέλουν να προσεγγίζουν τα ματς όπως τα παιδιά στο πέταλο σήμερα» και έκλεισε τις δηλώσεις του αναφορικά με την ομάδα του: «Το μήνυμα το δικό μας είναι η Λήμνος, η Μακάμπι… Εννοείται πως υπάρχει το κύπελλο στο μυαλό μας και όταν έρθει η ώρα θα ασχοληθούμε με το κύπελλο και θα κάνουμε ότι πρέπει για να πάρουμε μια μεγάλη νίκη και πρόκριση στον τελικό στην Κρήτη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ