Βούτυρο στο ψωμί για την Ευρωλίγκα

Βούτυρο στο ψωμί για την Ευρωλίγκα

Πανηγυρίζουν στην Ευρωλίγκα στην… ιδέα (και μόνο) ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φύγει από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Θυμόσαστε τη διαφήμιση με το Βιλαμπάχο και τη Βιλαρίμπα; Στην Ελλάδα «ανακάλυψαν» οι… εφευρέτες ότι υπάρχει κίνδυνος αποβολής του Ολυμπιακού από την Ευρωλίγκα, αν φύγει από το ελληνικό πρωτάθλημα (είναι το χωριό της διαφήμισης που… ακόμα τρίβουν), αλλά στην Ευρωλίγκα τρίβουν τα χέρια τους (είναι το χωριό της διαφήμισης που… καθάρισαν). Να μην σας μπλέξουμε, σας λέμε εξ αρχής πως ενδεχόμενη αποχώρηση του Ολυμπιακού από τις εσωτερικές διοργανώσεις είναι βούτυρο στο ψωμί των Ευρωλιγκαίων.

Επειδή το ρεπορτάζ είναι δύσκολη υπόθεση κι όταν αναφέρεσαι σε λίγκες που δεν κατοικοεδρεύουν σ’ αυτή τη γωνιά του πλανήτη, πρέπει να αντιλαμβάνεσαι τον τρόπο που λειτουργούν, θα γράψουμε ένα όνομα: Παούλιους Μοτιεγιούνας. Και δεν αναφερόμαστε στον παίκτη του ΝΒΑ, αλλά στον τεχνοκράτη πρόεδρο που διόρθωσε όλα τα κακώς κείμενα και εξυγίανε οικονομικά τη Ζαλγκίρις.

Σε ουκ ολίγες δημόσιες αναφορές του έχει επικεντρωθεί στην ανάγκη μετεξέλιξης της Ευρωλίγκας και στον στρατηγικό στόχο να γίνει ανεξάρτητο πρωτάθλημα. Απώτερος στόχος της Ευρωλίγκας (κι αυτό δεν είναι σημερινή ανακάλυψη) είναι να γίνει το ΝΒΑ της Ευρώπης, με τη συμμετοχή των κατά τεκμήριο καλύτερων 32 ομάδων.

Είναι πρόδηλο ότι αυτές οι ομάδες θα επικεντρώνονται ΜΟΝΟ στην Ευρωλίγκα και δεν θα αγωνίζονται πουθενά αλλού. Αυτό είναι και το πρόβλημα, καθώς οι ομάδες (μηδέ εξαιρουμένου του Ολυμπιακού) είναι συναισθηματικά δεμένες με τα οικεία πρωταθλήματα. Μάλιστα, ο κ. Μοτιεγιούνας τονίζει συχνά πυκνά την ανάγκη να υπερβούν ιδεοληψίες και να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα οι ομάδες.

Ο Ολυμπιακός (αν υποχρεωθεί, που γνώμη μας είναι ότι ΔΕΝ θα υποχρεωθεί) φεύγοντας από την Ελλάδα κάνει αυτό ακριβώς που θέλει η Ευρωλίγκα. Άρα, με τον κοινό μέσο νου, πιστεύετε ότι η Ευρωλίγκα θα τον αποβάλλει, επειδή ακολουθεί τη γραμμή της; Λάθος! Επειδή χαράζει τη γραμμή, στην οποία θέλουν να πορευτούν τα επόμενα χρόνια;

Αν επικρατήσουν (που δεν θα επικρατήσουν) οι γεροντολάγνοι και υποχρεώσουν τον Ολυμπιακό να αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, απλά θα τον μετατρέψουν σε… σκαπανέα της νέας αντίληψης πραγμάτων της Ευρωλίγκας. Ως εκ τούτου, θα ήταν μεγάλη προσφορά προς το «ερυθρόλευκο» κλαμπ, αν ο Κώστας Κορομηλάς και οι υπόλοιποι της ΚΕΔ/ΕΟΚ όριζαν στο μεθεπόμενο παιχνίδι του έναν εκ των Αναστόπουλου, Μάνου, Παναγιώτου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ