Ολυμπιακός: Τίμα-Τουπάν κάνουν περίπου Παπανικολάου!

Ολυμπιακός: Τίμα-Τουπάν κάνουν περίπου Παπανικολάου!

Οι δύο ξένοι φόργουορντ πλέουν σε ρηχά νερά και βάσει αριθμών μαζί κάνουν στο... περίπου όσα και ο Έλληνας παίκτης του Ολυμπιακού.

Είναι τρομερό ότι το καλοκαίρι γράφαμε ότι ο Ολυμπιακός έχει την άνεση με τα τρία τριάρια του να είναι πολύπλευρος και να κερδίζει πολλά πράγματα στο παρκέ. Στην αρχή της χρονιάς λοιπόν είχαμε αναφέρει σε ένα μακροσκελές κείμενο ότι η δύναμη των Ερυθρόλευκων θα είναι η θέση του σμολ φόργουορντ  αφού ο Παπανικολάου μαζί με τους Τουπάν και Τίμα θα έδιναν άλλη διάσταση στο επιθετικό αλλά και το αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά.

Στα χαρτιά όλα αυτά έμοιζαν ιδεατά, όμως στο παρκέ δεν αποδεικνύονται έτσι.

Ο Έλληνας φοργουορντ είναι η αρχή των πάντων στον Ολυμπιακό στην θέση του σμολ φόργουορντ, με αυτούς που τον ακολουθούν ουσιαστικά να μην μπορούν να του δώσουν τις απαραίτητες ανάσες και να προσφέρουν ουσία στο παιχνίδι των Πειραιωτών.

Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος που έχουμε βάλει στο κείμενο. Μετά το πέρας της 23ης αγωνιστικής, ο Κώστας Παπανικολάου έχει 7,5 πόντους κατά μέσο όρο σε 23 παιχνίδια, με 25/46 δίποντα, 34/84 τρίποντα και 3,7 ριμπάουντ ανά ματς.

Την ίδια ώρα ο Τουπάν έχει 4,7 πόντους με 7/20 δίποντα, 20/57 τρίποντα και 1,5 ριμπάουντ, την ώρα που ο Τίμα έχει μείνει στους 3,6 πόντους κατά μέσο όρο με 9/19 δίποντα και 1 ριμπάουντ ανά ματς!

Σίγουρα πολύ λιγότερα από όσα περίμενε ο Μπλατ στην αρχή της σεζόν, με τον Παπανικολάου να προσφέρει σε πράγματα που δεν φαίνονται μέσα από την στατιστική (άμυνα, κάλυψη χώρων κ.α.) με τους άλλους δύο παίκτες να είναι μέτριοι ως… ανύπαρκτοι σε κομβικά πράγματα που απαιτεί το σύγχρονο μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ