Γουίλτζερ : «Είμαι ευλογημένος που ήρθα στον Ολυμπιακό»

Γουίλτζερ : «Είμαι ευλογημένος που ήρθα στον Ολυμπιακό»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εχθές στο ΣΕΦ με 92-83 της Ρεάλ Μαδρίτης και to10.gr μίλησε στον νεαποκτηθέντα Κάιλ Γουίλτζερ για την σπουδαία νίκη και τη μέχρι τώρα εμπειρία του στην ερυθρόλευκη οικογένεια

Ο Κάιλ Γουίλτζερ ήρθε στην Ελλάδα για να καλύψει το κενό που άφησε ο σοβαρός τραυματισμός του Κιμ Τιλί. Στα 25 του χρόνια ο γιος του παλαίμαχου σέντερ του Άρη, Γκρεγκ Γουίλτζερ, έχει στην πλάτη του μια αξιοπρόσεκτη κολεγιακή καριέρα με τα Πανεπιστήμια του Κεντάκι και του Γκονζάνγκα.

Τώρα, στον Ολυμπιακό, βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του και είναι έτοιμος να παλέψει για να γίνει όσο το δυνατόν πιο απαραίτητος στα Ερυθρόλευκα πλάνα. Αυτό είναι κάτι που δεν τον ενοχλεί, to10.gr μίλησε με τον νεαρό πάουερ φόργουορντ μετά την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ: «Ξέρω ότι είμαι μέλος μια ομάδας που έχει μεγάλους στόχους, είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη, έχω έρθει εδώ για να μάθω, να βελτιωθώ, να αποδείξω ότι μπορώ να βοηθήσω».

Όσον αφορά το παιχνίδι και τα σημεία στα οποία κρίθηκε: «Αγωνιστήκαμε σκληρά. Μερικές φορές κάναμε λάθη, αλλά συνεχίσαμε να αγωνιζόμαστε. Προφανώς, στο τέλος του αγώνα χάσαμε το προβάδισμα που είχαμε πάρει κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί έπρεπε να αγωνιστούμε πιο σκληρά»

-Η άμυνα ή η επίθεση πιστεύεις ότι σας έδωσε την νίκη, δεδομένου ότι σκοράρατε 20(!) πόντους στο πεντάλεπτο της παράτασης;

«Πιστεύω ότι η νίκη ήρθε επειδή δεν σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε. Πιστεύω ότι η άμυνα ήταν το σημείο κλειδί, προφανώς κάποια σουτ ήταν σωτήρια, αλλά χωρίς την άμυνα δεν θα είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τον βαθμό της νίκη»

-Πώς νιώθεις στον Ολυμπιακό, έχεις προσαρμοστεί;

«Νιώθω ευλογημένος που είμαι μέρος αυτής της εκπληκτικής ομάδας. Είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια. Σιγά σιγά προσαρμόζομαι, χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμα.»

-Η ατμόσφαιρα σήμερα στο γήπεδο ήταν πολύ όμορφη, ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών, σας βοήθησαν;

«Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι από τους καλύτερους που έχω δει ποτέ μου, ειλικρινά είμαι ευλογημένος που βρίσκομαι εδώ.»

Πίσω από κάθε προσπάθεια, επιτυχημένη ή όχι, βρίσκεται το γέλιο της σοφίας, αν μπορείς να το ακούσεις τότε θα έχεις κερδίσει. Ο 25χρονος Κάιλ βρίσκεται στη χώρα μας και τον Ολυμπιακό κάτι παραπάνω από 1 μήνα. Ξεκίνησε στη φετινή Euroleague με μόλις 2:38 λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Αγωνίστηκε 6:36 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, 3:11 απέναντι στην Αρμάνι, 7:38 με αντίπαλο την Βαλένθια. Εχθές είχε 14:18 λεπτά συμμετοχής. Το φαρμακερό σουτ που είναι και το μεγάλο όπλο στο επιθετικό του ρεπερτόριο δεν έχει αποδώσει ακόμα, αλλά υπόσχεται σκληρή δουλειά μέχρι να δείξει τι μπορεί να κάνει στο παρκέ, μέχρι να γίνει ένα ακόμα γρανάζι στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ