Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 80-72

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 80-72

Με έναν καυτό Κέι Σι Ρίβερς που σημείωσε 20 πόντους με 6/9 τρίποντα, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο με 80-72.

Ακόμα και χωρίς τον Νικ Καλάθη ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αρμάνι Μιλάνο μέσα στο ΟΑΚΑ και να πάρει την έκτη νίκη εντός έδρας νίκη του με 80-72. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χτύπησε στην ωμοπλάτη στο 29’ της αναμέτρησης, αλλά παρόλα αυτά οι πράσινοι κατάφεραν να σύνεση και ψυχραιμία να διαχειριστούν την κατάσταση και το σκορ φτάνοντας στη νίκη.

Θυμηθείτε το play by play της αναμέτρησης

Είχαν όμως τον Κέι Σι Ρίβερς απόλυτο πρωταγωνιστή κυρίως στο πρώτο μέρος όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά, εκεί όπου ο Αμερικανός έκανε… όργια και τους κράτησε μέσα στο ματς. Ετσι λοιπόν έχουν πλέον 8 νίκες σε 12 παιχνίδια με το ΟΑΚΑ να παραμένει το πολύ μεγάλο τους «όπλο».

Η Αρμάνι στο πρώτο μέρος είχε καταφέρει να βάλει το παιχνίδι στα δικά της μέτρα με τον Θίοντορ, τον Μίτσοβ και τον Καλνιέτις να κυριαρχούν στην περιφέρεια. Να οργανώνουν έξυπνα, να σκοράρουν, να «διαβάζουν» σωστά την άμυνα του Παναθηναϊκού και να τροφοδοτούν σε καίρια σημεία τους ψηλούς τους.

Οι «πράσινοι» ήταν διστακτικοί στην άμυνα, δεν είχαν ενέργεια, δεν πίεζαν τους αντιπάλους τους και τους επέτρεψαν να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό. Μάλιστα δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σωστά το πικ εντ ρολ των Ιταλών, που ξέφευγαν από την πίεση στην περιφέρεια και πάσαραν στον Γκουντάϊτις που ήταν σχεδόν μόνος του κάτω από το καλάθι. Ετσι η Αρμάνι έφτασε να προηγείται και με 13 πόντους διαφορά (37-24 στο15’) και να έχει την απόλυτη κυριαρχία στο παρκέ.

Ο Πασκουάλ δοκίμασε πολλά πράγματα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση και πέρασε τον Καλάθη με τον Παππά και τον Ρίβερς στην περιφέρεια, τους Γκάμπριελ και Σίνγκλετον στη ρακέτα. Το σχήμα δούλεψε καλύτερα, με συνεχείς αλλαγές στα μαρκαρίσματα, αλλά κυρίως στην επίθεση όλοι έψαχναν τον Κέι Σι Ρίβερς.

Ο Αμερικανός ήταν συνδεδεμένος με το καλάθι και με 5/6 τρίποντα ήταν εκείνος που κράτησε του Παναθηναϊκό μέσα στο παιχνίδι δίνοντάς του… ανάσες στο σκορ. Φιλότιμες προσπάθειες έκανε και ο Παππάς, που βοηθούσε όσο μπορούσε τον συμπαίκτη του στο σκοράρισμα. Έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με την Αρμάνι να προηγείται με 41-39.

Στο 24΄με το σκορ 51-51 ο Θίοντορ που είχε ένα αντιαθλητικό φάουλ ήδη μετρά από μια «κοκορομαχία» του με το Σίνγκλετον δέχθηκε τεχνική ποινή για θέατρο και αποβλήθηκε.

Ο Παναθηναϊκός με τον Γκιστ και τον Καλάθη να είναι ανεβασμένοι και τον Λοτζέσκι να δίνει λύσεις στην επίθεση, άλλαξαν τελείως την εικόνα του αγώνα, καθώς ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και με 9 πόντους (62-53 στο 27’), ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Καλάθης σε μια φάση με τον Μίτσοβ χτύπησε στον ώμο του και αποχώρησε μες το δεκάλεπτο να λήγει 64-57.

Ο Λεκαβίτσιους ανέλαβε να οργανώσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και βέβαια όλο το ΟΑΚΑ είχε… μουδιάσει, καθώς ο Λιθουανός φαινόταν πως δεν πατούσε καλά. Παρόλα αυτά με δυνατή άμυνα στην περιφέρεια και τρίποντα από τους Λοτζέσκι και Γκάμπριελ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν διαφορά 13 πόντων (77-64 στο 36’) με μεγάλες χρονικά επιθέσεις.

Η Αρμάνι δεν εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία, ξέμεινε από λύσεις κυρίως στην περιφέρεια, όπου οι παίκτες της δεν βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στο αντίπαλο καλάθι και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διαχειριστεί χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις το παιχνίδι φτάνοντας στην επικράτηση με το τελικό 80-72.

Από τον Παναθηναϊκό οι Ρίβερς, Γκιστ, Καλάθης και Γκάμπριελ ήταν οι καλύτεροι, ενώ για τους Ιταλούς προσπάθησαν οι Μίτσοβ και Γκουντάϊτις.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-41, 64-57, 80-72

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ