Φριντέτ και Τζόνσον: ηγέτες που αγνοούνται

Φριντέτ και Τζόνσον: ηγέτες που αγνοούνται

Ο Τζίμερ Φριντέτ και ο Γουέσλι Τζόνσον ήρθαν στον Παναθηναϊκό για να κάνουν τη διαφορά, αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν απενεργοποιημένοι και έχουν βοηθήσει ελάχιστα. Με ευθύνη δική τους, αλλά και του Αργύρη Πεδουλάκη...

Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα του Παναθηναϊκού στη Euroleague με 79-78 από την Αρμάνι, μόλις στην τρίτη αγωνιστική, είναι προφανές ότι συγκεντρώνει… σύννεφα πάνω από το ΟΑΚΑ. Είναι νωρίς για να γίνει λόγος για κρίση ή για να τεθεί σε αμφιβολία το μέλλον του Αργύρη Πεδουλάκη, όμως από νωρίς μαζεύεται πίεση και αρνητική ενέργεια στην ομάδα μπάσκετ του Τριφυλλιού.

Το καλοκαίρι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε την υπέρβαση στο μπάτζετ για να εντάξει στο ρόστερ τον Τζίμερ Φριντέτ και τον Γουέσλι Τζόνσον. Ο Φριντέτ ήρθε από την Κίνα με αποδοχές που αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ ο Τζόνσον με πολυετή θητεία στο ΝΒΑ, θα λάβει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Πρόκειται για δύο παίκτες οι οποίοι αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά στη Euroleague, αλλά μέχρι στιγμής είναι… απενεργοποιημένοι. Έχουν μερικά ξεσπάσματα στα τρία πρώτα παιχνίδια, αλλά δεν έχουν βοηθήσει σε διάρκεια, ούτε έχουν καταφέρει να μπουν στην εξίσωση του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Φριντέτ έχει παίξει κατά μέσο όρο 24:01 λεπτά, έχει σκοράρει 12,7 πόντους κατά μέσο όρο και έχει 5/11 τρίποντα, με ποσοστό ευστοχίας 45,5%. Σε αριθμούς δίνει πράγματα στην ομάδα, όμως είναι προφανές ότι απέχει από τα στάνταρ του και δεν έχει τόσο μεγάλη επιρροή στον Παναθηναϊκό.

Ο Τζόνσον έχει ακόμα μικρότερο ρόλο, με 51,4 λεπτά και κατά μέσο 17:18 λεπτά, έχει σκοράρει μόλις 7 πόντους  σε τρία παιχνίδια και προσφέρει ελάχιστα στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ο Αμερικανός που έπρεπε να ηγείται, μοιάζει μπλοκαρισμένος και δεν δίνει το παραμικρό στο Τριφύλλι.

Φυσικά, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οφείλεται σε όλους… Καταρχάς, ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να τους αξιοποιήσει αγωνιστικά. Δεν έχει βρει τον τρόπο και το σύστημα που θα βγάλει ελεύθερα σουτ για τον Φριντέτ και δεν έχει συμβάλλει ώστε ο Τζόνσον να έχει τους χώρους για να εκμεταλλευτεί τα πλούσια προσόντα του.

Από την άλλη, δύο επαγγελματίες με την εμπειρία και το βιογραφικό του Φριντέτ και του Τζόνσον πρέπει να σκοράρουν με προσωπικές ενέργειες, να παίρνουν πρωτοβουλίες και κρίσιμα σουτ και να μην τα περιμένουν όλα από τον προπονητή. Διότι ο κόουτς βοηθάει, αλλά και οι μεγάλοι παίκτες το παίρνουν πάνω τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ