Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τρίο στούτζες...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Φριντέτ: «Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε χρόνια να με αποκτήσει, αλλά φέτος ήταν η στιγμή»

Ο Τζίμερ Φριντέτ, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της απόκτησής του από τον Παναθηναϊκό, τη ζωή στην Αθήνα, αλλά και τις δυσκολίες της Euroleaue.

Φριντέτ: «Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε χρόνια να με αποκτήσει, αλλά φέτος ήταν η στιγμή» | to10.gr

Ο Τζίμερ Φριντέτ ήταν το μεγάλο φετινό απόκτημα του Παναθηναϊκού και η μεγάλη ελπίδα ώστε να μπει 8άδα και να διεκδικήσει την είσοδό του ακόμα και στα playoffs της Eueoleague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμερικανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της ELPA TV, αναφέρθηκε εκτενώς σε πολύ ενδιαφέροντα θέματα, όπως το παρασκήνιο της απόκτησής του από τον Παναθηναϊκό που τον κυνηγούσε για χρόνια:

«Ήταν μία δύσκολη απόφαση, υπήρχαν πολλά μέρη, στα οποία θα μπορούσαν να πάω, ήρθα όμως στην Ευρώπη, γιατί θεώρησα πως είναι μία μοναδική ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε για πολλά συνεχόμενα χρόνια να με πείσει να έρθω, τώρα όμως πιστεύω πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμένα και την οικογένεια μου. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και η Ευρωλίγκα είναι μία εξαιρετική διοργάνωση και ήθελα να είμαι μέρος ενός φοβερού οργανισμού και να βιώσω τα πάντα, το πάθος, τους φιλάθλους. Ήταν καλό το τάιμινγκ» ανέφερε αρχικά ο Αμερικανός σουτέρ.

Σχετικά με το γεγονός πως είναι rookie στην EuroLeague, τόνισε: «Είναι διαφορετικά σε όλες τις πτυχές. Είμαι ενθουσιασμένος μέχρι στιγμής, πέρα από το μπάσκετ, είναι ωραία η ζωή στην Αθήνα, πρόκειται για μία πόλη με ωραίο φαγητό και κόσμο. Το απολαμβάνουμε όλοι μας».

Όσον αφορά τις προσδοκίες του από το ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Οι οπαδοί είναι φανταστικοί. Είναι κάτι που το έχω ξαναζήσει, κυρίως στο κολέγιο. Μου αρέσει η ενέργεια του κόσμου. Όσο για το μπάσκετ, προφανώς η Ευρωλίγκα είναι υψηλού επιπέδου διοργάνωση, με αντίστοιχου επιπέδου παίκτες, οι οποίοι παίζουν διαφορετικά, από αυτό που είχε συνηθίσει στη Κίνα».

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην εμπειρία του στην Κίνα: «Ήταν τρομερή εμπειρία. Είναι διαφορετική κουλτούρα και το μπάσκετ βασίζεται στα πολλά λεπτά και τα υψηλά σκορ. Είναι διαφορετικό το μπάσκετ, αλλά έγινα καλύτερος. Ήταν ωραία πόλη με ωραίο κόσμο η Σανγκάη και είμαι ευγνώμων για την εμπειρία αυτή».