Ολυμπιακός: Από την Χίμκι φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά

Ολυμπιακός: Από την Χίμκι φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά

Το καμπανάκι… χτύπησε με τους Ρώσους, ο Κεστούτις Κεμζούρα που φαίνεται μπερδεμένος και το πλάνο που αναζητείται επιτέλους για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα.

Η αλήθεια είναι ότι στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα απογοητεύτηκα. Γενικότερα είμαι μπερδεμένος. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς περιμένουμε από τους Ερυθρόλευκους φέτος. Τι θέλουμε να δούμε του χρόνου; Τι να περιμένουμε γενικότερα την επόμενη σεζόν.

Είμαι σε μία διαρκή άρνηση. Ούτε το ματς με την Χίμκι ευχαριστήθηκα και ας ήρθε μία νίκη που χρειαστήκαμε μετά ηρεμιστικά για να χαλαρώσουμε.
Η διαβολοβδομάδα ήταν η χειρότερη δυνατή για τον Ολυμπιακό. Και το λέω αυτό γιατί οι εμφανίσεις του ουσιαστικά ήταν ένα… πισωγύρισμα.

Ακόμα και αν νίκησαν οι Ερυθρόλευκοι την Τετάρτη στο ΣΕΦ με την Χίμκι, μέσω μίας επικής ανατροπής. Είχαν ένα δικό τους παιχνίδι στα χέρια τους, από το +10 είδαν την διαφορά τους να εξανεμίζεται, οι Ρώσοι να περνούν μπροστά και στο τέλος να τρέχουν στο τελευταίο λεπτό για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Η ίδια εικόνα ήταν ουσιαστικά και με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε ΜΠΑΣΚΕΤΑΡΑ για ένα ημίχρονο, είχε ρίξει στο καναβάτσο τους Σέρβους που είχαν τον Μπράουν με 13 πόντους στο ημίχρονο, αλλά μόνο αυτόν. Δεν… μάσησαν από την έδρα (εξάλλου δεν είναι και τόσο εχθρικό το Βελιγράδι) και έμοιαζε πως τα πάντα θα τελειώσουν με συνοπτικές διαδικασίες στο β’ μέρος.

Από την άλλη, έχοντας στο μυαλό μου νωπή αυτήν την εικόνα και με την Χίμκι, προσωπικά τρωγόμουν και πίστευα ότι γυρίζει εύκολα το ματς. Τι το ήθελα; 52 πόντους παθητικό σε 20 αγωνιστικά λεπτά. Από αυτόν τον Ερυθρό Αστέρα. Και όμως.. Το κατάφεραν και αυτό..

Δεν μου αρέσει να απογοητεύομαι και να τα βλέπω όλα μαύρα. Δεν είναι του χαρακτήρα μου στην τελική. Απλά όπως έγραψα παραπάνω δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ψάχνουν στον Πειραιά.
Έχοντας παίξει στα… κόκκινα με την Χίμκι, περίμενα ροτέισον, παίκτες που είχαν πολλά λεπτά στο ΣΕΦ να μείνουν λίγο πίσω. Και γενικότερα μία καθοδήγηση διαφορετική. Ειδικά μετά αυτήν την ανατροπή περίμενα μια ψυχολογική… ντόπα σε όλους.

Αντ αυτού ήρθε η υπεροψία του δεύτερου ημιχρόνου και η κατάρρευση.

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΕΜΖΟΥΡΑ…

Πιστεύω ότι είμαι από τους λίγους που έχουν στηρίξει τόσο έντονα την λύση του Κεστούτις Κεμζούρα για τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για έναν προπονητή με παραστάσεις, που γνωρίζει την ομάδα και τις επιλογές του Μπλατ, τον οποίο μάλιστα αγκάλιασαν οι παίκτες και ήταν ουσιαστικά ο λόγος που παρέμεινε στον Ερυθρόλευκο πάγκο.
Στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, όπως και στην Χίμκι, φάνηκε ότι ήπιε… θάλασσα. Ακατανόητες επιλογές, εμμονές σε πολλές περιπτώσεις, αποφάσεις που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει. Γενικότερα μηδαμινό πλάνο όταν οι Σέρβοι επέστρεψαν στο σκορ και ελάχιστες παρεμβάσεις από αυτόν όταν οι γηπεδούχοι έτρεχαν σερί και είχαν το μομέντουμ της αναμέτρησης,
Δεν έχει 100% την ευθύνη αυτός, αλλά και αυτοί που αγωνίζονται. Ταυτόχρονα όμως όπως τόνισε και ο Κεμζούρα, αυτός έφταιγε στο πως αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός τον Σβεντ, ενώ στο Βελιγράδι ο Μπράουν ακόμα σκοράρει.

Ακατανόητη λοιπόν ήταν η περίπτωση του Ουίλ Τσέρι. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον Αμερικανό. Είναι του έξι; Πάντα θα παλέψει για το έξι. Με τον Ερυθρό Αστέρα όμως δεν ήταν σε καλό φεγγάρι. Οκ δυνατός αμυντικός, όμως δεν βγήκε, ενώ στην επίθεση ο Ολυμπιακός έπαιζε με έναν παίκτη λιγότερο.
Την ίδια ώρα ο Αντώνης Κόνιαρης ξεκίνησε πενταδάτος και μετά το 11-7 που βγήκε, είδε το υπόλοιπο παιχνίδι από τον πάγκο. Σε ένα ματς που ο αντίπαλος πλέι μέικερ το τελείωσε με 34 πόντους. Ο εκ των… Ράμπο του Ολυμπιακού (όπως είπε και ο Δέδας) ήταν παροπλισμένος και εκτός ματς. Ταυτόχρονα δεν είδαμε ούτε στιγμή το δίδυμο Πολ-Παπανικολάου. Έστω για να πέσει ο «Παπ» επάνω του και να παλέψει να τον σταματήσει. Να του σπάσει τον τσαμπουκά και να είναι από δίπλα και ο Πολ που είναι ένας καλός αμυντικός.

Αντί επιλόγου: Έρχεται ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Η Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη και η Φενέρ στο ΣΕΦ. Δύο ματς που θα κλείσουν τον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας. Το ενδεχόμενο (διόλου απίθανο) 6-11 θα είναι καταστροφικό γιατί θεωρώ ότι η οχτάδα παίζεται περίπου στις 17 νίκες. Άντε στις 16 με πολλές ισοβαθμίες. Πως και που θα μαζέψει ο Ολυμπιακός 10 και κάτι παραπάνω θετικά αποτελέσματα; Εάν λοιπόν δεν βλέπουν στον Πειραιά ότι υπάρχει ελπίδα για υπέρβαση, είτε με μεταγραφή είτε με αγωνιστική άνοδος των Ερυθρόλευκων, ας προβούν από τώρα στον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν. Αν υπάρχει κάποιος τέτοιος.. Να μην ξεκινήσουν όλα από το καλοκαίρι…

ΥΓ Κακός ο Σπανούλης. Καλός ο Ρότσεστι με πόντους και οργάνωση. Πάλι ο αρχηγός στο παρκέ. Γιατί το κουράζουμε τόσο το πράγμα; Και δεν μιλάω για τον Μπίλι έτσι; Για τις εμμονές λέω.

ΥΓ2 Ανεβασμένος ο Βεζένκοφ, λάθη από τον Βούλγαρο και… παρκάρισμα. Τι να πω..

ΥΓ3 Και αν αυτοί σταμάτησαν στο +30, που θα σταματήσει ο Μίροτιτς; Φοβάμαι να το ψάξω, αρχηγό θα τον έχω στο Fantasy.

ΥΓ4 Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς τον Πάντερ, δεκτό. Δεν γίνεται όμως ο Ολυμπιακός, των χιλίων προβλημάτων, να παίζει με τους Πολ, Μιλουτίνοφ, Τσέρι και Ριντ! Άντε και λίγο Μπόλντγουιν! Συγνώμη αλλά δεν γίνεται..

ΥΓ5 Προτιμούσα με αυτήν την λογική, το καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός να πάει με ένα ΔΥΝΑΤΟ ρόστερ 10 παικτών και 4 που είναι είτε μικροί (Ποκουσέφσκι, Νικολαΐδης) είτε εξελίξιμοι. Εξάλλου τα ματς είναι λίγα σε περίπτωση που και του χρόνου δεν υπάρχει Α1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ