Ποιος είναι ο κορυφαίος ξένος της δεκαετίας στην Α1; (poll)

Ποιος είναι ο κορυφαίος ξένος της δεκαετίας στην Α1; (poll)

Ψηφίστε μέσα από το poll του «10» τον κορυφαίο ξένο μπασκετμπολίστα της Α1 από την σεζόν 2010 έως και αυτήν που ολοκληρώθηκε. Η απόφαση είναι δική σας.

Κατά το παρελθόν, στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι ομάδες έφερναν ξένους αθλητές για να τους ανεβάσουν επίπεδο. Ελάχιστοι κατάφεραν και έμεναν για πολύ καιρό στην χώρα μας και αυτό γιατί είτε δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα είτε δεν μπορούσαν οι ομάδες να τους κρατήσουν. Πλέον αυτό έχει αλλάξει ειδικά στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, στηρίζονται πολύ στους γηγενείς αθλητές τους και περιμένουν ως… συμπληρωματικούς ξένους στο ρόστερ τους. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μπάτζετ έχουν πέσει αισθητά, με τους Έλληνες να είναι αυτοί που έχουν την μερίδα του λεόντος στο αγωνιστικό κομμάτι.

Βέβαια κάποιοι από τους ξένους που ήρθαν στις παραπάνω ομάδες, την δεκαετία που ολοκληρώνεται, όχι απλά δεν επιβεβαίωναν τον συγκεκριμένο «κανόνα» αλλά ήταν και πρωταγωνιστές.

Το αποδεικνύει αυτό σε κάθε παιχνίδι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με τον Ολυμπιακό, κομβικότατος ήταν ο Μάικ Τζέιμς στον Παναθηναϊκό όπως και ο Κρις Σίνγκλετον μαζί με τον Κέι Σι Ρίβερς.
Εντυπωσιακό ήταν το… impact του Έισι Λο στις δύο χρονιές που ο Ολυμπιακός σήκωσε δύο κούπες της Ευρωλίγκας, όπως και εκείνο του Κάιλ Χάινς.

Από τις λίγες περιπτώσεις ήταν και αυτή του Μάνι Χάρις στην ΑΕΚ, που τράβηξε απο το… χέρι την Ένωση και της έδωσε την κούπα του Κυπέλλου το 18 και την βοήθησε τα μέγιστα στον δρόμο για την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κούπας του Basketball Champions League.

Σε αυτήν την 10ετία δυστυχώς το ελληνικό μπάσκετ δεν είχαν κάποια ομάδα που κατάφερε να… μπλεχτεί στο δίπολο του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, με την ΑΕΚ να μπαίνει «σφήνα» αλλά και αυτό χωρίς την ίδια συνέπεια.

Στο σημαντικό όμως του κειμένου μας. Ποιος είναι ο κορυφαίος ξένος μπασκετμπολίστας για την δεκαετία που ολοκληρώνεται;
Ψήφισε στο «10» και ανέδειξέ τον…

*Προσοχή, ψηφίζετε αυτόν από την σεζόν 2010-11 έως και σήμερα ως κορυφαίο, χωρίς να υπολογίζετε τι είχε καταφέρει νωρίτερα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ