Βασίλης Σπανούλης: Αφήνει πίσω τον Ναβάρο και στο βάθος… Γκάλης

Βασίλης Σπανούλης: Αφήνει πίσω τον Ναβάρο και στο βάθος… Γκάλης

Ο Βασίλης Σπανούλης αργά ή γρήγορα θα γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, όμως ο μεγάλος στόχος του αρχηγού του Ολυμπιακού είναι ο Νίκος Γκάλης.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:00) τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Euroleague σε μια μέρα που μπορεί να είναι ιστορική για τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων χρειάζεται μόλις 10 πόντους για να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στη Euroleague και αργή ή γρήγορα, αν δεν το καταφέρει σήμερα θα βρεθεί στο Νο. 1 της συγκεκριμένης λίστας.

Έτσι, μετά τις πρωτιές σε αξιολόγηση, ασίστ, κερδισμένα φάουλ, εύστοχες βολές, λεπτά συμμετοχής, αλλά και λάθη να κατακτήσει κι αυτή του σκόρερ στην Euroleague. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι ο μεγάλος στόχος του Kill Bill είναι άλλος.

Συγκεκριμένα, ο Σπανούλης βρίσκεται στο κυνήγι μιας ακόμα πιο υψηλής κορυφής, αυτής του πρώτου σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, που ανήκει στον Νίκο Γκάλη. Ο σπουδαίος «Έλληνας Θεός» του μπάσκετ είναι κορυφαίος σκόρερ σε Πρωταθλητριών και λοιπές διοργανώσεις της Ευρώπης με 4.894 πόντους, όμως τον πλησιάζει απειλητικά ο Σπανούλης.

Ο Kill Bill είναι δεύτερος στη λίστα με 4.407, δηλαδή 487 λιγότερους πόντους, καθώς έχει παίξει σε άλλες τρεις διοργανώσεις της FIBA για μια τετραετία με το Μαρούσι. Ο Σπανούλης παράλληλα και με τη λογική ότι θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό, θέλει περίπου 50 ματς για να περάσει τον Γκάλη στη συγκεκριμένη λίστα και να ξαναγράψει ιστορία, αφού σκοράρει φέτος κατά μέσο όρο 10,1 πόντους. Αν λοιπόν έχει τα ίδια στάνταρ ή παρόμοια και του χρόνου τότε θα βρεθεί και στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ