Παναθηναϊκός: Αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάνει

Παναθηναϊκός: Αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάνει

Εξαιρετικός μπροστά, αρνητικός στην άμυνα ο Φριντέτ, αόρατος ο Ράις, ο Καλάθης νιώθει μοναξιά κι ο Παναθηναϊκός πρέπει να ενισχυθεί.

Αν πριν τους αγώνες με ΤΣΣΑ στη Ρωσία κι Αρμάνι στην Ιταλία έδινε κανείς το 1/2 στον Παναθηναϊκό, ενδεχομένως θα το έπαιρνε και θα ήταν ικανοποιημένος. Αν μπορούσε να διαλέξει, ίσως να ήθελε να ανταλλάξει τη νίκη επί της ομάδας του Ιτούδη, με μια νίκη επί της παρέας του Μεσίνα, αλλά με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία κι οι «πράσινοι» ζητούν να πάρουν κάτι περισσότερο από το πλασάρισμα στην 8άδα, να έχουν ελπίδες στα πλέι οφ. Δυστυχώς, αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάνει.

Το γράψαμε, το ξαναγράψαμε. Η εξίσωση δεν βγαίνει. Ο Φριντέτ είναι «φονικός» όταν περνά τη γραμμή του κέντρου κι ο αγαπημένος στόχος στο πίσω μέρος του γηπέδου. Αν παίζαμε χάντμπολ (πάλι το «αν»), ίσως να υπήρχαν λύσεις, αλλά τι γίνεται τώρα, που ο Αμερικανός πρέπει να πατά και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Δεν μπορεί κανείς να αδικήσει τον Πιτίνο. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού δοκίμασε πράγματα, βάζοντας (για παράδειγμα) τον Μπέντιλ να παίζει «χεντς άουτ», προκειμένου να προλάβει να γυρίσει ο Φριντέτ και να βρει τον παίκτη του, αλλά με τρυκ δεν καλύπτεται η εμφανής αδυναμία του στην άμυνα. Κι όσο δεν υπάρχει προσωπική άμυνα, όσο οι «πράσινοι» αναγκάζονται να κάνουν περιστροφές για να τον κρύψουν, μπορούν να ελπίζουν ΜΟΝΟ σε αστοχία των αντιπάλων.

Βλέπετε, ο Παπαγιάννης (για παράδειγμα) δεν είναι ιδανική περίπτωση για περιστροφές, ο Τόμας (για παράδειγμα) δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός, οπότε δύσκολα κρύβεται ο Φριντέτ. Από την άλλη, αυτός τουλάχιστον βάζει μπροστά, αν και το άθροισμα δεν βγαίνει. Ο Ράις είναι αόρατος, με εξαίρεση τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, που θύμισε κάτι από τον παλιό καλό παίκτη. Ο Καλάθης κάποια στιγμή θα σκάσει κι αυτό είναι λογικό.

Με τρεις περιφερειακούς, τον έναν να μην παίζει άμυνα, τον άλλον (και λόγω ύψους) να βλέπει παίκτες σαν τον Μίτσοβ να σουτάρουν πάνω από το κεφάλι του (όπως το έκανε κι ο Λάνγκφορντ, στο ματς με την ΑΕΚ) και τον Καλάθη να πρέπει να διορθώσει όλες τις ανορθογραφίες, το πράγμα ζορίζει, γι’ αυτό κι είναι επιτακτική η ανάγκη προσθήκης παίκτη, από τη στιγμή που ο Νίκος Παππάς ανήκει τυπικά (και μόνο) στο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

Με 10 νίκες κι αυτή την ομάδα, ο Παναθηναϊκός είναι λογικά στην 8άδα (και μάλλον άνετα). Δύσκολα, όμως, θα μπορέσει να αποφύγει στα πλέι οφ κάποιον εκ των Εφές, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, οπότε θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από μια απλή υπέρβαση, βάσει της εικόνας των ομάδων σε 18 αγωνιστικές.

Άσχετο: Μην υποτιμάτε τη Φενέρμπαχτσε, που αρχίζει και προσθέτει νίκες (και παίκτες). Ενδεχομένως θα παίξει ρόλο στην πορεία, καθώς έχουμε πολλές στροφές ακόμα μέχρι τον τερματισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ