Βιλερμπάν – Ζαλγκίρις Κάουνας 74-79

Βιλερμπάν – Ζαλγκίρις Κάουνας 74-79

Η Ζαλγκίρις πέρασε από τη Γαλλία, με φοβερό και τρομερό τον Λεκαβίτσιους. Πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο η Βιλερμπάν.

Αν υπήρχε ισοπαλία στο μπάσκετ… Αλλά αυτή η ατάκα έχει ειπωθεί κι έχει γραφτεί άπειρες φορές, οπότε αφού ένας στους δύο κερδίζει, η Ζαλγκίρις πήρε το «διπλό» γιατί απλά είχε τον Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο… κοντός αποφάσισε για την τύχη του αγώνα κι οδήγησε εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες του στη νίκη (74-79).Αν υπήρχε ισοπαλία στο μπάσκετ… Αλλά αυτή η ατάκα έχει ειπωθεί κι έχει γραφτεί άπειρες φορές, οπότε αφού ένας στους δύο κερδίζει, η Ζαλγκίρις πήρε το «διπλό» γιατί απλά είχε τον Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο… κοντός αποφάσισε για την τύχη του αγώνα κι οδήγησε εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες του στη νίκη (74-79).Σε όλη τη διάρκεια ο αγώνας ήταν ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους να είναι λίγο πιο μπροστά στο σκορ. Όχι πως είχαν εξασφαλίσει κάτι, παρά την προσπάθεια του Λεκαβίτσιους (21 πόντοι), την προσφορά του Μιλάκνις (12 πόντοι), του Ουόλκαπ (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), του Λεντέι (9 πόντοι, 6 ριμπάουντ), του Λαντέλ (12 πόντοι). Απέναντί τους ήταν ο εξαιρετικός Τέιλορ, ο Τζεκίρι, ο Μαλεντόν, ο Ζαν-Σαρλς, ο Λάιτι. Η μία δύναμη εξισορροπούσε την άλλη.

Οι Λιθουανοί είδαν τον Λεκαβίτσιους να χάνει μια βολή, αλλά να διαμορφώνει το 68-71, όταν το ματς μπήκε στα τελευταία 120 δευτερόλεπτα. Ο Τέιλορ απάντησε με 2/2, αλλά ο Ουλάνοβας έδωσε και πάλι το +3 (70-73) στην ομάδα του. Μια βολή από τον Τζεκίρι, επιθετικό ριμπάουντ και τρίποντο του Τέιλορ κι οι Γάλλοι πήραν κεφάλι (74-73). Ο Λεκαβίτσιους είχε άλλο ένα τρίποντο, για να δώσει ξανά το πάνω χέρι στην ομάδα του, 31’’ πριν το τέλος.

Ο Μαλεντόν δεν κατόρθωσε να ισοφαρίσει, ο Λεντέι στην εξέλιξη της φάσης πήρε το φάουλ και πήγε στη γραμμή των ελευθέρων βολών, με 1/2 διαμόρφωσε το 74-77, ενώ έμεναν άλλα 17 δευτερόλεπτα. Οι Λιθουανοί πήραν ξανά την μπάλα, ο Ουόλκαπ ήταν ψύχραιμος και με 2/2 βολές υπέγραψε το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 27-30, 50-55, 74-79.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ