Έχει κι άλλο… λαβράκι η αμερικανική αγορά της Πάτρας

Έχει κι άλλο… λαβράκι η αμερικανική αγορά της Πάτρας

Με τον Οκτάβιους Έλις έγινε η αρχή, ο Λάνγκστον Χολ μπορεί να ακολουθήσει, αν ο Ολυμπιακός επιμείνει στην… πατρινή αγορά.

Ακόμα κι αν η διαδικασία είχε ζητηματάκια, ακόμα κι αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε συγνώμη για τον τρόπο που ο Ολυμπιακός πήρε τον Έλις από τον Προμηθέα, η αρχή έγινε. Η αμερικανική αγορά της Πάτρας βγάζει έχει πολλά και καλά «κομμάτια» κι είναι σε εξαιρετικά προσιτή τιμή. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιμείνουν; Αν το κάνουν, ο Λάνγκστον Χολ είναι ο επόμενος που θα τραβήξει το ενδιαφέρον τους.

Ο Αμερικανός είναι η επιτομή του σοβαρού πόιντ γκαρντ. Παίκτης ομάδας, έτοιμος να… πέσει στη φωτιά αν του το ζητήσει ο προπονητής του, είναι εξαιρετικός πασέρ (6.45 μέσο όρο έχει στην Α1, ενώ και στο Eurocup με 5.6 δεν πάει άσχημα), κάτι που απέδειξε και στο τελευταίο ματς με τη Βενέτσια, οπότε και μοίρασε 9 τελικές πάσες.

Φέτος σουτάρει με καλά ποσοστά, έχει διψήφιο αριθμό πόντων και στις δύο διοργανώσεις, αλλά πρέπει να διορθωθεί όσον αφορά στην κατηγορία των λαθών, καθώς τα 2.4 (κάτι λιγότερο έχει στην Ελλάδα) είναι ένα θεματάκι. Στην πιο ώριμη μπασκετική του ηλικία (29) μοιάζει να είναι η στιγμή του να κάνει το παραπάνω βήμα και να βρεθεί το καλοκαίρι στην Ευρωλίγκα.

Βεβαίως, η διάκριση περνά μέσα από τον Προμηθέα κι η ευρωπαϊκή προοπτική από τη μια, ενδεχόμενη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου και διεκδίκηση του τίτλου από την άλλη, αλλά κι η πορεία στα ελληνικά πλέι οφ, είναι το διαβατήριο τού Αμερικανού, ο οποίος είναι σίγουρο ότι το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιό του θα έχει προτάσεις.

Το ζήτημα είναι αν θα κινηθούν έγκαιρα οι ελληνικές ομάδες (στον Ολυμπιακό μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο απ’ ότι στον Παναθηναϊκό), ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο της καθυστέρησης αλά Έλις, ή ακόμα χειρότερα μια κατάσταση αλά Τζέιμς, ο οποίος ήταν στον Κολοσσό και δεν απασχόλησε αρχικά κανέναν από τους δύο «αιώνιους».

Οι πληροφορίες θέλουν το όνομά του να είναι υπό εξέταση από τους «ερυθρόλευκους» και το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, ότι έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και το ότι η τιμή του είναι εξαιρετικά προσιτή, αυξάνουν το ενδιαφέρον. Βεβαίως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι αυτός που θα αποφασίσει, αυτός που έχει τον τελικό λόγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ