Ο Ολυμπιακός πήρε στο Κάουνας τη… διάγνωση που ήθελε

Ο Ολυμπιακός πήρε στο Κάουνας τη… διάγνωση που ήθελε

Ό,τι προβλήματα έχει σήμερα κι όσα θα αντιμετωπίσει αύριο φάνηκαν στον Κάουνας. Πλέον είναι θέμα οργανισμού να αντιδράσει…

Δεν γνωρίζω αν το Κάουνας φημίζεται για τις παροχές στον τομέα της υγείας, για τον Ολυμπιακό, όμως, λειτούργησε ως το… απόλυτο διαγνωστικό κέντρο. Δεν είναι τόσο η βαριά (όπως κι αν τη δεις) ήττα, ούτε ότι επισημοποίησε το τέλος της σεζόν (γι’ αυτό γράψαμε μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε, οπότε δεν έχουμε λόγο να επανέλθουμε), αλλά ότι ανέδειξε όλα τα προβλήματα, για το τώρα, για το αύριο. Σαν να έκανε… ακτινογραφία!

Πάμε στο σήμερα. Ο Αντώνης Κόνιαρης είναι αξιολογότατος, ίσως πιο αξιόπιστος απ’ ότι περίμεναν κι οι ίδιοι οι άνθρωποι που τον επέλεξαν. Δεν θα σταθώ στο ότι διστάζει να εκτελέσει, γιατί είναι πρώτη του χρονιά κι είναι λογικός ο φόβος. Ξεπερνιέται μέσα από αγώνες και… λάθος αποφάσεις, τις οποίες επεξεργάζεται και διορθώνει.

Στο πρόσωπό του βλέπει κανείς την ήττα του λεγόμενου «σκεπτόμενου μπάσκετ». Πλέον το 1:1 είναι… υποχρέωση, πηγαίνουμε σε physical abilities και quick hits, πηγαίνουμε σε διαφορετικό μοντέλο. Ακόμα κι ο Βασίλης Σπανούλης, παίκτης που (ηλικιακά είναι) παλιάς κοπής, προσπαθεί να προσαρμοστεί, ο Κόνιαρης οφείλει να δουλέψει πολύ σε αυτόν τον τομέα.

Ο Ολυμπιακός είχε κακές αντιδράσεις στην αντιμετώπιση του side pick & roll κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δείχνει να έχει δουλέψει πολύ στο κομμάτι των εξάρσεων και των έντονων αντιδράσεων, που έγιναν viral, αλλά που δεν του προσφέρουν κάτι στο βιογραφικό του. Πρέπει, όμως, να βγει από τη ζώνη ασφάλειας που νιώθει, ένεκα του ότι δεν είναι δική του ομάδα. Δεν είναι μάγος, αλλά μοιάζει να «είναι εντάξει» με την ασυλία, που δικαιωματικά έχει, καθώς είναι ο μόνος που δεν ευθύνεται για κάτι.

Αυτά έχουν περιορισμένη σημασία. Το σημαντικότερο εύρημα της ακτινογραφίας είναι οι… ακτινογραφίες. Η φωτογραφία που βλέπετε, είναι από τους «10 μικρούς νέγρους» της Άγκαθα Κρίστι. Σε αυτό το κλασικό πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα, που από το 1939 παραμένει ενδιαφέρον, οι ήρωες δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλον. Σε… μπασκετική εκδοχή, ο ένας μετά τον άλλον βγαίνουν στα… πιτς.

Ο Πρίντεζης έκανε την… αρχή, ο Χαραλαμπόπουλος ήταν ο πιο άτυχος όλων, ο Ρότσεστι θα χάσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ο Σπανούλης αποχώρησε με τραυματισμό και περιμένουμε το ιατρικό τιμ να καθορίσει τον χρόνο απουσίας του. Σε δύο αγωνιστικές (με Μπασκόνια και Ζαλγκίρις) ο Ολυμπιακός αποδεκατίστηκε. Κι αυτό μπορεί να συμβεί, δεν υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσεις, αλλά…

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι, λόγω παρουσίας σε μία και μόνο διοργάνωση, να έχουν περιορισμένο ρόστερ, καθώς δεν μπορούν να κρατούν παίκτες χωρίς αγώνες. Από την άλλη, όμως, όταν 2-3 τεθούν ταυτόχρονα εκτός, η ομάδα διαλύεται. Κι αν δεν επιστρέψει στις εσωτερικές διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός πρέπει να λύσει μια σπαζοκεφαλιά, η οποία προσφέρεται για πολύ δυνατούς λύτες.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο… κέρδος από τη βαριά ήττα στο Κάουνας. Ο Ολυμπιακός έχει την εικόνα, από τη μια ενός ρόστερ με 14-15 παίκτες και αρκετή γκρίνια στο ξεκίνημα της σεζόν, από την άλλη με 12 παίκτες, που αίφνης έγιναν 8. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, υπάρχει διαχειριστική επιλογή, εξ ορισμού δύσκολη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δει το… έργο, έχει δει και τις δύο επιλογές για το φινάλε, οπότε πρέπει να επιλέξει το καστ. Και σίγουρα δεν θέλει να είναι σκηνοθέτης στο… νησί του Νέγρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ