Βιλερμπάν – Μπάγερν Μονάχου 75-65

Βιλερμπάν – Μπάγερν Μονάχου 75-65

Η Βιλερμπάν μετρούσε έξι σερί ήττες και δεν μπορούσε να αντέξει άλλη μία. Με ηγέτη τον Τέιλορ επικράτησε της Μπάγερν, λειτουργώντας ως ομάδα έδρας.

Ήταν 26 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα δεν είχαμε χιόνια αλλά χιονοστιβάδα αντιδράσεων για τον στολισμό της πόλης, την ίδια στιγμή που ο ποταμός Χίμκα ήταν παγωμένος κι η Μόσχα με τα περίχωρά της κατάλευκη. Μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα η Βιλερμπάν… στόλισε το Αστρομπάλ, αφήνοντας τη Χίμκι δίχως δώρο. Έκτοτε οι Γάλλοι αγνοούσαν τη χαρά της νίκης. Άλλαξε ο χρόνος, έφυγε κι ο πρώτος μήνας και μετά από έξι αποτυχημένες απόπειρες, ήρθε η Μπάγερν για να… τιμήσει τη φιλοξενία τους.

Οι Γάλλοι είναι… σωβινιστές και το αποδεικνύουν στο μπάσκετ. Αυτή ήταν η 9η νίκη τους, με το χαλαρό 75-65, αλλά ταυτόχρονα ήταν η 8η εντός έδρας, καθώς μακριά από το σπίτι τους έχουν πάρει αποτέλεσμα μόνο στο Βελιγράδι. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν είναι σάκος του μποξ, στην πρώτη τους παρουσία στην Ευρωλίγκα.

Ο Τέιλορ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με 15 πόντους και 8 ασίστ, αλλά κι 1 ριμπάουντ, και 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος. Από κοντά ο Τζεκίρι, με πολύ οικονομική παρουσία, ο Πέιν με γεμάτη στατιστική, αν κι η διαφορά δεν ήταν στον τρόπο με τον οποίο επιτέθηκαν, αλλά στο πώς περιόρισαν τις λύσεις των Γερμανών.

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν για 30 λεπτά, αλλά στην τελευταία περίοδο ξέμειναν από ιδέες. Ο Λούτσιτς έκανε πολύ μεστό παιχνίδι, ο Λεσόρτ με τον Μονρό γέμισαν τη ρακέτα, συνολικά δεν πήγαν άσχημα οι παίκτες του Κόστιτς, αλλά ήταν καλύτεροι οι γηπεδούχοι κι έφυγαν με γεμάτα χέρια.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 34-35, 54-51, 75-65.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ