Αναντολού Εφές – Ζαλγκίρις Κάουνας 96-91

Αναντολού Εφές – Ζαλγκίρις Κάουνας 96-91

Η Ζαλγκίρις μπήκε με… θράσος στο παιχνίδι, απείλησε την Εφές, αλλά η Αναντολού είχε περισσότερες λύσεις και πήρε αυτό που ήθελε.

Το ρολόι έδειχνε ότι έμεναν 3.33’’ όταν ο Λεντέι μείωσε σε 78-76. Ήταν η τελευταία στιγμή που η Αναντολού Εφές ένιωσε την ασφυκτική πίεση της Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί έφεραν τους Τούρκους στα όρια τους, αλλά συνήθως οι όποιες λεπτομέρειες κάνουν τη ζυγαριά να γείρει προς την πλευρά του δυνατού κι αυτό συνέβη και στην Κωνσταντινούπολη. Για την ομάδα του Αταμάν σημασία δεν είχε το «πώς», αλλά το αποτέλεσμα και το 96-91 ήταν… μια χαρά.

Όχι πως παράτησαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι. Το 85-78 έμοιαζε να είναι (βάσει εικόνας του αγώνα) καταδικαστικό, οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους μείωσαν σε 87-83, αλλά από τη στιγμή που είχαν βάλει το τρένο στις ράγες οι γηπεδούχοι, δεν υπήρχε γυρισμός. Ενδιαφέρον, κόντρα, μάχη για κάθε κατοχή, αλλά η Εφές ήταν αυτή που θα έφευγε νικήτρια.

Οι «πράσινοι» είχαν σε τρομερή βραδιά τον Κέι Σι Ρίβερς, που όμως δεν ήταν ο καλύτερός τους. Ο Ζακ Λεντέι έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Ευρωλίγκα. Οι δυο μαζί έβαλαν δύσκολα στην τουρκική άμυνα, τη στιγμή που οι παίκτες του Αταμάν είχαν έλλειμα ενέργειας και προσέγγισαν λανθασμένα από την επίθεση τον αγώνα.

Βεβαίως, το αποτέλεσμα μετράει κι από τη στιγμή που ο Λάρκιν είχε άλλο ένα γεμάτο στατιστικό, ο Μίτσιτς τον… κόντραρε για τον τίτλο του κορυφαίου, ο Πλάις με τον Μπομπουά βοήθησαν, ο Σίμον ήταν καλός και οικονομικός κι ο Σίνγκλεντον είχε συμμετοχή, η επίθεση αρκούσε.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 40-43, 63-65, 96-91.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ