Κουφός: «Ναι στην Εθνική, σεβασμός στον Πιτίνο»

Κουφός: «Ναι στην Εθνική, σεβασμός στον Πιτίνο»

Ο Έλληνας σέντερ μίλησε για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, ενώ στάθηκε και στο κεφάλαιο της συνεργασίας του με τον Ρικ Πιτίνο στην «γαλανόλευκη».

Είδε τον Ολυμπιακό να μην αφήνει περιθώριο στην ομάδα του και αυτός να φεύγει με κατεβασμένο το κεφάλι του από το ΣΕΦ. Ο Κώστας Κουφός ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά η κόντρα του με τους Ερυθρόλευκους θα του μείνει στο μυαλό αφού ηττήθηκαν οι Ρώσοι στο Φάληρο. Μιλώντας πάντως στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ομογενής σέντερ, μίλησε και για την Εθνική Ελλάδος και την πρόκληση να βρεθεί υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κουφού σε ΑΠΕ:

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν σε ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ;

«Οφείλουμε να δώσουμε εύσημα στους παίκτες του Ολυμπιακού για τον τρόπο που αγωνίστηκαν απέναντί μας. Ήταν μία ήττα αλλά εμείς ακόμη αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση ως προς το τι μπορούμε να πετύχουμε αυτή τη σεζόν. Πρέπει απλά να συνεχίσουμε να μας ωθούμε προς τα μπροστά και αυτό είναι όλο».

Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός είχε έξτρα κίνητρο λόγω του ότι είστε πρωταθλητές Ευρώπης;

«Όλοι έχουν κίνητρο να πιάσουν την καλύτερη δυνατή απόδοσή τους κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όπως είπα πρέπει να τους αναγνωρίσουμε πόσο σκληρά πάλεψαν, αλλά όσον αφορά εμάς πρέπει να επικεντρωθούμε στους στόχους μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Μετά από 24 αγωνιστικές παραμένετε στην πρώτη τετράδα που δίνει πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Είσαι αισιόδοξος πως θα το διατηρήσετε αυτό μέχρι και την έναρξη των πλέι οφ;

«Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, έχουμε κίνητρο, αλλά προς το παρόν κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε ατομικά και ομαδικά και λογαριασμό θα κάνουμε στο τέλος».

Αντιμετώπισες πρόβλημα τραυματισμού, έμεινες εκτός για μεγάλο διάστημα φέτος. Πόσο σε έχει επηρεάσει αυτός;

«Δεν μπορώ και δεν πρέπει να βρίσκω δικαιολογίες για τον εαυτό μου. Ο τραυματισμός είναι τραυματισμός, αλλά ανήκει στο παρελθόν. Τώρα είμαι στο παρόν και ατενίζω το μέλλον. Είναι μόνο μια σελίδα, προχωράς, συνεχίζεις να βελτιώνεσαι, συνεχίζεις να προσπαθείς να μένεις υγιής, να βοηθάς την ομάδα σου όταν μπαίνεις μέσα να παίξεις. Όμως το πιο σημαντικό είναι οι νίκες, για όλους!»

Η μετάβασή σου από το ΝΒΑ στη Euroleague περικλείει δυσκολίες ως προς την προσαρμογή σου;

«Όχι! Το μπάσκετ μιλά μία παγκόσμια γλώσσα! Για εμένα, όποτε ο κόουτς μου δίνει χρόνο συμμετοχής, για δύο λεπτά ή δέκα λεπτά, θέλω να παίζω σκληρά, αλλά η αλήθεια είναι πως πάνω απ’ όλα θέλω να νικάει η ομάδα μου».

Το φίλαθλο κοινό είχε την τύχη να δει μια μονομαχία γιγάντων, Κουφού εναντίον Μιλουτίνοβ. Ήθελα την άποψή σου Κώστα για τον Σέρβο σέντερ του Ολυμπιακού.

«Ο Μιλουτίνοβ είναι ένας καλός παίκτης. Είναι παίκτης που γίνεται συχνά αποδέκτης της μπάλας. Πολύ συχνά! Του αξίζουν εύσημα για τις ικανότητές του, είναι παίκτης με συνοχή!»

Κάιλ Χάινς: ένας βραχύσωμος, γρήγορος και διαφορετικός σέντερ από εσένα. Πως είναι η συνύπαρξή σας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

«Παίζουμε και οι δύο σκληρά. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, με πολλούς τίτλους Euroleague και μαθαίνω πολλά από αυτόν. Θα επικεντρωθώ, όμως σε αυτό που είπα και νωρίτερα. Όλοι κατανοούμε τον διαφορετικό ρόλο μας στην ομάδα και όλοι, στο τέλος της ημέρας, θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να νικά η ομάδα μας».

Ο Δημήτρης Ιτούδης σε επέλεξε και σε έφερε στη Μόσχα. Τι έχεις να πεις για τον Έλληνα προπονητή της ΤΣΣΚΑ μετά από κάποιους μήνες υπό την τεχνική καθοδήγησή του;

«Είναι ένας απίστευτος προπονητής, με πολλούς τίτλους Euroleague και εγχώριων διοργανώσεων. Ξέρει πώς να νικά! Για εμένα, όποτε με ρίχνει στο παρκέ, παίζω με την καρδιά μου».

Η εθνική έχει νέο προπονητή τον Αμερικανό Ρικ Πιτίνο. Ποιες είναι οι σκέψεις και οι προθέσεις σου για την εθνική ομάδα;

«Είμαι ανοιχτός στην εθνική ανδρών. Μου αρέσει πολύ ο κόουτς Πιτίνο. Mε επέλεξε όταν ήμουν στο Λύκειο για το Κολλέγιο του Λούιβιλ, αλλά τελικά δεν συνεργαστήκαμε. Ήταν σίγουρα μέσα στις τοπ επιλογές μου πριν αποφασίσω να φορέσω τη φανέλα του Οχάιο Στέιτ. Ω Θεέ μου μου… τίποτα λιγότερο από τον ύψιστο σεβασμό για τον κόουτς Πιτίνο!

Ήταν θέμα ατυχίας που δεν κατάφερα να παίξω στην εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πίστευα πως θα έπαιζα… αλλά…! Το όνομά μου ήταν στη λίστα. Είναι… ό,τι είναι! Πολλά πράγματα έγιναν πίσω από τη “σκηνή” που πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Για εμένα η εθνική είναι ξεχωριστή και την ίδια ώρα υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες που πρέπει να παίρνουν εμπειρίες στην εθνική ομάδα, ώστε να τη βοηθήσουν να κατακτήσει μετάλλια ξανά στο μέλλον».

Κώστα, με το… χέρι στην καρδιά, είσαι χαρούμενος στην Ευρώπη;

«Είμαι υγιής και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να είμαι υγιής, να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι ως παίκτης. Η αλήθεια είναι πως νιώθω πως στην Ευρώπη έχω περισσότερο χώρο να γίνω καλύτερος. Ξέρεις, κάθε μέρα πρέπει να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις που σου φέρνει η ζωή, δεν μπορείς να κοιτάς πίσω. Κοιτάζω το παρόν και το μέλλον».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ