Ο Ολυμπιακός κλείνει Μπάικς (vids)

Ο Ολυμπιακός κλείνει Μπάικς (vids)

Σε τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις με τον 30χρονο γκαρντ, Ντουάιτ Μπάικς, o Ολυμπιακός τον περιμένει άμεσα στην Ελλάδα. Για 1,5 χρόνο το συμβόλαιο του Αμερικανού.

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να ενισχυθεί στη θέση «1». Και είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό αναζητούσε έναν playmaker, που να ταιριάζει στα «θέλω» του Γιώργου Μπαρτζώκα και ο οποίος θα μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τους Ερυθρόλευκους, στη δύσκολη προσπάθεια που κάνουν, για είσοδο στην 8άδα της Ευρωλίγκας. Αλλά και ενόψει του χτισίματος της ομάδας της νέας σεζόν. Και όλα δείχνουν ότι αυτός ο παίκτης θα είναι ο Ντουάιτ Μπάικς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τον ατζέντη του 30χρονου Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος αποτελεί πρώτη επιλογή του Μπαρτζώκα για τη θέση. Ο παίκτης φέρεται να έχει συμφωνήσει προφορικά με τους Ερυθρόλευκους για συμβόλαιο 1,5 χρόνου (σ.σ. με την οψιόν το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό) και αναμένεται να στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του. Κάτι που θα βάλει τέλος στην… αγωνία.

Ο Ολυμπιακός περιμένει άμεσα στην Ελλάδα τον Μπάικς, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Μάλιστα, εάν οι εκπρόσωποί του στείλουν εντός της ημέρας το υπογεγραμμένο συμβόλαιο, τότε έως τη Δευτέρα ο Μπάικς θα βρίσκεται στη χώρα μας, για να ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, αλλά και να αναλάβει ρόλο στο αγωνιστικό πλάνο του Μπαρτζώκα.

Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι ο Μπάις προέρχεται από γεμάτη σεζόν στο πρωτάθλημα της Κίνας, όπου σε συνολικά 39 αγώνες με τη φανέλα των Shenzhen Leopards, είχε 20,5 πόντους, 5 ασίστ, 4,7 ριμπάουντ, 2,2 κλεψίματα και 1 μπλοκ ανά αγώνα.

Ο Μπάικς είναι 30 ετών (06/03/1989), έχει ύψος 1.91 μ. και μπορεί με την ίδια άνεση να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των γκαρντ, ενώ έχει εμπειρία από την Ευρώπη, καθώς το 2014 είχε αγωνιστεί στη Βαλένθια, σε Ευρωλίγκα και ACB.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΠΑΪΚΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ

Ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσει άμεσα τη μεταγραφή του Μπάικς, όπως έκανε και με τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Αλλά ακόμη πιο άμεσα, περιμένει να αρθεί το «ΒΑΝ» που του έχει επιβάλει η Ευρωλίγκα και το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλες προστριβές μεταξύ των Πειραιωτών και της διοργανώτριας αρχής, καθώς θεωρείται (και είναι) μία έμμεση πίεση από τον Μπερτομέου προς τους Ερυθρόλευκους.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να φανεί είναι εάν ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να βρει άκρη με την Ευρωλίγκα για να αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών, από τη στιγμή που έχει πληρώσει όλες τις οφειλές του προς παίκτες και τρίτους. Καθώς, εκτός των άλλων, μπορεί να δηλώσει τους νέους παίκτες ώς τις 26/02. Διότι μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας, δεν έχει δικαίωμα για μεταγραφική κίνηση!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ