Ζαλγκίρις Κάουνας – Αρμάνι Μιλάνο 105-97

Ζαλγκίρις Κάουνας – Αρμάνι Μιλάνο 105-97

Οι Λιθουανοί υπερασπίστηκαν το Κάουνας, οι Ιταλοί έχασαν στις λεπτομέρειες κι όλοι μαζί (με τον Ολυμπιακό) κινούνται επί ξυρού ακμής.

Κανένα παιχνίδι δεν έχει μονοδιάστατο ενδιαφέρον. Γιατί αν απασχολούσε μόνο τους δύο μονομάχους, η Ζαλγκίρις θα πανηγύριζε γιατί κέρδισε (105-97), η Αρμάνι θα πανηγύριζε γιατί κράτησε τη διαφορά, από τη στιγμή που το ματς στο Κάουνας κρίθηκε στην παράταση (91-91 κανονικός αγώνας). Η αλήθεια, όμως, είναι πως ενδιαφέρον έχουν κι ο Ολυμπιακός (θα ήταν όλα διαφορετικά αν είχε νικήσει στο Τελ Αβίβ), η Φενέρμπαχτσε, ακόμα κι ο Παναθηναϊκός, καθώς τίποτα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Παράταση ελπίδας για τη Ζαλγκίρις, που πάντως μπορούσε να είχε νικήσει στην κανονική διάρκεια, καθώς προηγήθηκε με 89-82, αλλά ο Ταρζέφσκι με 2/2 βολές, ο Σάικς με τρίποντο και δίποντο έφεραν το ματς στα ίσα (89-89). Στο τέλος ο Ουόλκαπ κι ο Σέρχι διαμόρφωσαν το 91-91, με τον Αμερικανό της ομάδας του Γιασικεβίτσιους να κάνει λάθος στην τελευταία κατοχή των 13 δευτερολέπτων.

Στην παράταση οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι, με τον Λεντέι να κάνει εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας συμπαραστάτη τον Χέις (φοβερός και τρομερός). Έτσι έδωσαν υπόσταση στην πολύ καλή δουλειά που έκανε ο Ουλάνοβας, το μεστό παιχνίδι του Ουόλκαπ, αλλά και την επίδραση το Λαντέιλ.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλά ποσοστά (61% στο δίποντο, 50% στο τρίποντο κι 83.3% στις βολές), όμως απέναντί τους ήταν μια εξαιρετικά ποιοτική ομάδα, η οποία δεν έχει την απαιτούμενη σκληράδα, αλλά στο Κάουνας θέλησε να πάρει κάτι. Ούτε ο… κορωνοϊός (ο Γιασικεβίτσιους υποδέχθηκε τον Μεσίνα, κάνοντας με το χέρι του ότι φορά μάσκα, για να πέσουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου γελώντας), ούτε η γεμάτη βραδιά των Μίτσον, Ροντρίγκεθ και Ταρζέφσκι, τρόμαξαν τους Λιθουανούς.

Προσπάθησε να γίνει παίκτης του αγώνα ο Σάικς, βοήθησε ο Κρόφορντ, όμως στις λεπτομέρειες (έστω και με μικρή διαφορά) οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, γι’ αυτό κι έφτασαν στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 53-44, 72-71, 91-91, 105-97.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ