Ζαλγκίρις – Χίμκι 96-85

Ζαλγκίρις – Χίμκι 96-85

Όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα, η Ζαλγκίρις είναι έτοιμη όταν πρέπει, για να διεκδικήσει την είσοδο στα πλέι οφ.

Την πρώτη φορά το θεωρήσαμε τυχαίο γεγονός, όμως όταν γίνεται με συνέπεια, σημαίνει πρακτικά ότι δεν έτυχε, αλλά πέτυχε. Η Ζαλγκίρις πέρασε πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό 96-85 το εμπόδιο της Χίμκι και συνεχίζει το κυνήγι μιας θέσης στην 8άδα. Και γιατί να μην το κάνει, από τη στιγμή που είναι εκεί, ακριβώς τη στιγμή που πρέπει, ζώντας την ευρωπαϊκή March Madness.

Η ομάδα από το Κάουνας έδειξε φοβερή επιθετική πολυφωνία, τέτοια που και σύνολα με μεγαλύτερα μπάτζετ και… όνομα στη διοργάνωση θα ζήλευαν. Ο Ρίβερς παραμένει αξιόπιστος σουτέρ, ο Λεκαβίτσιους νιώθει καλά στο σπίτι, ο Μιλάκνις βγάζει χρόνια το ψωμί του με τον ίδιο τρόπο, ο Ουλάνοβας είναι οικονομικός, αλλά αυτός που ήταν ο απόλυτος MVP ήταν ο Ζακ Λεντέι, ο οποίος με 23 πόντους ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του σε… διπλή νίκη, καθώς υπερκάλυψε και τη διαφορά, για κάθε ενδεχόμενο ισοβαθμίας.

Στην αντίπερα όχθη το… ισοσκελές και… ισόπλευρο τρίγωνο των Σβεντ, Τίμα και Γιερέμπκο πέτυχε 61 από τους 85 πόντους των Ρώσων. Βεβαίως, ποτέ το πρόβλημα της Χίμκι δεν ήταν η επίθεση, γιατί αν έπαιζαν μόνο οι επιθέσεις η ομάδα του Κουρτινάιτις θα έκλεινε μόνιμη θέση στα φάιναλ φορ. Δίχως άμυνα δεν πας πουθενά κι η παρέα του Ζβεντ έχει αυτό το ένζυμο, που προκαλεί αλλεργία στο άκουσμα της λέξης… defense.

Τα δεκάλεπτα: 29-15, 50-34, 64-58, 96-85.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ