Ζενίτ – Ζαλγκίρις 76-75 (κ.δ. 66-66)

Ζενίτ – Ζαλγκίρις 76-75 (κ.δ. 66-66)

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο για να κάμψει την αντίσταση των μαχητικών Λιθουανών στην Αγία Πετρούπολη, κάνοντας... δώρο στους Ερυθρόλευκους που ψάχνουν την είσοδό τους στα πλέι οφ.

Μία νίκη που σκορπάει αισιοδοξία στον Ολυμπιακό και δημιουργεί… ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στις ομάδες που παλεύουν για την είσοδό του στα πλέι οφ.

Η Ζενίτ έκανε άνω κάτω την οχτάδα, επικράτησε στο έξτρα πεντάλεπτο της Ζαλγκίρις με 76-75 και έκανε δώρο στους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι αύριο έχουν δύσκολη αποστολή στην Κωνσταντινούπολη με την Εφές για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στο τέλος το παιχνίδι πήρε… φωτιά. Οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν το σοκ της πρώτης περιόδου γρήγορα (12-27 στο δεκάλεπτο με 11 ποντους και 3 τρίποντα του Ρίβερς), βασίστηκαν στην άμυνά τους και προηγήθηκαν με έξι πόντους δύο λεπτά πριν το τέλος (66-60), η… απέθαντη ομάδα του Σάρας «έσφιξε» τα… μετόπισθεν, ισοφάρισε με τις βολές του Ουόλκαπ, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Έτρεξαν μάλιστα συνολικά 11-0 σερί οι Λιθουανοί για να φτάσουν στο 66-71, οι γηπεδούχοι  πάλεψαν για την ανατροπή και οδήγησαν τον ματς στον πόντο.

Δράστης; Ο Άντριου Αλμπισί, ο οποίος ήταν δραστήριος όπως πάντα, μείωσε το ματς και ανέλαβε την τελευταία επίθεση των γηπεδούχων. Ο Λεκαβίτσιους υπέπεσε σε φάουλ, τον οδήγησε στις βολές όπου δεν λάθεψε και με 2/2 έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Πρώτος σκόρερ για τους Ρώσους ο Γάλλος γκαρντ με 19 πόντους και 5/7 τρίποντα με τους Άιβερσον και Αγιόν να προσθέτουν 14 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Ο Λαντέιλ έκανε τα πάντα για τον Σάρας, όμως οι 27 πόντοι δεν ήταν αρκετοί για να συνεχίσουν το σερί τους οι Λιθουανοί.

Τα δεκάλεπτα: 12-27, 37-41, 47-53, 66-66, παρ. 76-75

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ