Το νέο… ευρωπαϊκό look του κόουτς Γιώργου Μπαρτζώκα

Το νέο… ευρωπαϊκό look του κόουτς Γιώργου Μπαρτζώκα

Παρακολουθήσαμε τον Γιώργο Μπαρτζώκα στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, συγκρίναμε με το… χθες και παρουσιάζουμε τις σημαντικές αλλαγές του.

Από την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό και μετά, αν παρακολουθήσει κανείς τις αντιδράσεις, τον τρόπο που κοουτσάρει, ακόμα και τον τρόπο που μιλά στους παίκτες του, θα διαπιστώσει ότι δεν έχει σχέση με τον κόουτς που πριν από επτά χρόνια κάθονταν στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου. Ο Έλληνας τεχνικός έχει διαφοροποιήσει πολύ το στυλ του κι αυτό προδήλως έχει να κάνει με την ωρίμανσή του ως επαγγελματίας, αλλά και με τις εικόνες που πήρε από τη θητεία του σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Αγωνιστικά ο κόουτς Μπαρτζώκας μοιάζει να είναι upgrade. Το πέρασμά του από τους Σέλτικς είχε θετική επίδραση πάνω του, έχει φέρει στοιχεία από το ΝΒΑ, κάνει μοντέρνα πράγματα, βοηθά τους παίκτες του να βγάλουν 2-3 εύκολα καλάθια κι αυτό είναι πιο σημαντικό για την ψυχολογία τους, ακόμα κι αν δεν θα αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Όμως η μεγάλη αλλαγή δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Μπαρτζώκας είχε γίνει viral με τις αντιδράσεις του, με τα… άπταιστα «γαλλικά» του, με τις χειρονομίες του. Κι αυτό είναι στοιχείο που έχει απορριφθεί στη σύγχρονη προπονητική εκδοχή. Το κατάλαβε. Είχε τον χρόνο να μετρήσει το τι και πώς, να κάνει ενδοσκόπηση, να αντιληφθεί ότι κάποιες στιγμές η υπερβολή στην αντίδραση μετατρέπεται σε μπούμερανγκ. Έτσι εμφανίστηκε στο ΣΕΦ ένας… άλλος Μπαρτζώκας.

Πολύ πιο ήρεμος στις αντιδράσεις, με ψαγμένες (δεν αναφέρομαι στο μπασκετικό μέρος) σύντομες τοποθετήσεις στα τάιμ άουτ, λέγοντας πράγματα που ακουμπούν στην ψυχολογία του παίκτη, αλλά «παίζουν» καλά και τηλεοπτικά. Εν ολίγοις, εκσυγχρονίστηκε! Είναι αλλαγμένος, είναι έτοιμος για να σταθεί στην ευρωπαϊκή σκηνή, όχι μόνο λόγω γνώσεων, αλλά και συμπεριφοράς. Με έναν… αστερίσκο.

Αυτό το διάστημα η πίεση δεν είναι μεγάλη. Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν θα του καταλογίσει ευθύνη, οι μεταγραφές τού βγήκαν, ακόμα κι οι ανεπιθύμητοι τραυματισμοί ελάφρυναν κι άλλο το… χαμηλό ψυχολογικό βάρος, που κουβαλά ένας προπονητής, ο οποίος εργάζεται στην ομάδα του λιμανιού. Είναι ένα θέμα αν θα δείξει το ίδιο προφίλ όταν θα είναι μεγαλύτερες οι απαιτήσεις.

Για παράδειγμα, είδαμε να δείχνει μεγαλύτερη κινητικότητα στα σουτ των παικτών… δεύτερης γραμμής στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό μπορεί να είναι και τυχαίο γεγονός. Άλλωστε, και… Ελβετός να είσαι, όταν συγκρούονται οι «αιώνιοι» οι σφυγμοί ανεβαίνουν. Όπως και να ‘χει, ο Μπαρτζώκας μοιάζει να έχει αλλάξει και το νέο look είναι σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο. Αν, μάλιστα, δεν είναι… επιφανειακό, αλλά προκύπτει μέσα από βαθιά ενδοσκόπηση, τότε σίγουρα θα τον κάνει ακόμα καλύτερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ