Κατώτερες του αναμενομένου φάνηκαν λίγκες και Ενώσεις

Κατώτερες του αναμενομένου φάνηκαν λίγκες και Ενώσεις

Όσοι πίστευαν ότι το μπάσκετ είναι ομοιογενές και οι λίγκες βοηθούν στο να υπάρχει ενιαία αντίληψη, διαψεύστηκαν με τον χειρότερο τρόπο.

Αν υπάρχει κάτι που πρωτίστως δοκιμάζεται αυτές τις μέρες, είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων. Δευτερευόντως και κατά πόσο υπάρχει συναντίληψη των πραγμάτων, κάτι στο οποίο θεωρούσαμε πως θα διαδραμάτιζαν θετικό ρόλο οι λίγκες. Η Ευρωλίγκα (μέσω και του Eurocup), έχοντας συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των ευρωπαϊκών κλαμπ, θεωρούσαμε ότι θα συμβάλει. Αμ δε…

Καθένας κάνει ό,τι του έρθει, επιχειρώντας -σε δύσκολες για όλους στιγμές- να βγάλει υπερκέρδος, μετατοπίζοντας αλλού την ευθύνη. Κι εξηγούμαστε. Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε ότι διακόπτει (προσωρινά) το πρωτάθλημα «λόγω ανωτέρας βίας»). Ο ΠΣΑΚ έσπευσε να ενώσει τη φωνή του, μιλώντας για τα γρήγορα αντανακλαστικά της ελληνικής λίγκας, αλλά δεν διάβασε τα ψιλά γράμματα.

Η επίκληση «ανωτέρας βίας» είναι έκφραση νομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να μπορέσουν οι ομάδες να μην πληρώσουν τους παίκτες, αλλά και για να μην υπάρξουν συνέπειες από ενδεχόμενες απαιτήσεις χορηγών, ή καταγγελίες σύμβασης. Όντως είναι «ανωτέρα βία», αλλά πώς μεταφράζεται αυτό;

Στη Γερμανία τους είπαν ότι θα πληρωθούν μέχρι 15 Απρίλη. Η Ρεάλ πληρώνει, η Ζαλγκίρις δεν πληρώνει, αλλά ελευθέρωσε τούς παίκτες της, οι Τούρκοι αποφάσισαν (επιτέλους) να σταματήσουν την… κωμωδία. Οι καταγγελίες ξένων παικτών (εν προκειμένω για τον Πανιώνιο) πέφτουν βροχή, οι περισσότεροι ζουν με την ανασφάλεια της πληρωμής ή όχι.

Αλήθεια, μιλάμε για τα συμβόλαια, ή τα δεδουλευμένα; Αλήθεια, μιλάμε για τα δεδουλευμένα, άρα οι παίκτες είναι ελεύθεροι, ή τους πληρώνουν για όσο έχουν εργαστεί και τους κρατάνε απλήρωτους σε αναμονή; Έχει πάρει θέση γι’ αυτά η Ευρωλίγκα, ο ΕΣΑΚΕ, ο ΠΣΑΚ; Ποιος;

Η φαρσοκωμωδία είναι πως από τη μια στον ΕΣΑΚΕ (αν δεν υπάρχουν κυρώσεις, ήτοι ακυρώσεις χορηγικών συμφωνιών) θα ήθελαν να κλείσουν το πρωτάθλημα, αλλά έχουν ζόρια, καθώς δεν έχουν βρει τρόπο επαναφοράς του Ολυμπιακού, κι από την άλλη αν ο Μπερτομέου είχε επιλογή θα έβαζε τους παίκτες να παίζουν εν μέσω πανδημίας (το άνευ λόγου κι αιτίας ταξίδι του Ολυμπιακού στο Βερολίνο είναι αψευδής μάρτυρας).

Καθένας λειτουργεί κοιτάζοντας το συμφέρον του, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους (και κυρίως για τους παίκτες, που είναι οι πρωταγωνιστές του αθλήματος), γεγονός που αναδεικνύει πόσο λίγοι είναι οι διαχειριστές του μπάσκετ στην Ευρώπη. Κι αν η Αρχή αναδεικνύει -σύμφωνα με τους προγόνους μας- τον «άνδρα», η κρίση αναδεικνύει όλες του τις παθογένειες και τις αδυναμίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ