Το μεγαλύτερο ερωτηματικό στο… επόμενο «πράσινο» ρόστερ

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό στο… επόμενο «πράσινο» ρόστερ

Έκαναν «αμάν» να τον αποκτήσουν, τώρα δεν μπορούν να απαλλαγούν. Θα έχει και του χρόνου στο ρόστερ του τον Φριντέτ ο Παναθηναϊκός;

Όταν αποκτήθηκε δικαίως ο κόσμος του Παναθηναϊκού πίστεψε ότι η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο. Παίκτης με απίστευτο επιθετικό χάρισμα, με φοβερή επαφή με το καλάθι και με παροιμιώδη αδυναμία στην άμυνα, έγινε εύκολος στόχος για τις ομάδες υψηλού επιπέδου της Ευρωλίγκας, που «διάβαζαν» το κενό και το χτυπούσαν. Κάπως έτσι ο Τζίμερ Φριντέτ έγινε από πρωταγωνιστής απλή αναφορά στο ρόστερ του «τριφυλλιού».

Η επίδρασή του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι μικρή κι αν εξαιρέσουμε κάποιες πολύ καλές επιθετικές (και μόνο) εμφανίσεις, συνολικά ο Αμερικανός θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση της χρονιάς, αν δεν υπήρχε ο Τζόνσον. Όμως, ακόμα κι αν συγκρίνουμε αυτούς τους δύο το πρόβλημα με τον Φριντέτ είναι μεγαλύτερο, γιατί είναι… διπλό.

Ο «μπόμπερ» του Παναθηναϊκού παίρνει κάτι λιγότερο από 1.800.000 τον χρόνο. Για να αντιληφθείτε και να μπορείτε να συγκρίνετε, παίρνει όσα ο Σέιν Λάρκιν από την Αναντολού Εφές. Από μόνο του το γεγονός συνιστά πρόβλημα, καθώς -ακόμα και τώρα, που λόγω κορωνοϊού είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε σπίτι- κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο να συγκρίνει την προσφορά των δύο.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως ο Φριντέτ έχει κλειστό συμβόλαιο και για τον επόμενο χρόνο! Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ μπορεί να απαλλαγεί από αυτόν, παρά μόνο αν βρεθεί ο… από μηχανής Θεός, φτιαγμένος στην Κίνα. Εκεί ο Αμερικανός έχει εξαιρετικό όνομα (στο κινεζικό πρωτάθλημα η άμυνα μοιάζει με… απαγορευμένη λέξη, άρα είναι στο στοιχείο του), το πρωτάθλημα ξεκινά και πάλι, όλο και κάποιος Αμερικανός θα φοβηθεί να πάει, οπότε δεν αποκλείεται να έχει την τύχη ο Παναθηναϊκός και να απαλλαγεί από το βαρίδι.

Το ζήτημα είναι τι γίνεται αν δεν. Γιατί, δεν μπορείς να παρκάρεις εύκολα δύο εκατομμύρια ευρώ στον πάγκο. Δεν είναι μόνο ότι θα τον κρατήσεις υποχρεωτικά, αλλά πρέπει να του βρεις και ρόλο. Το προσπάθησαν (σε αυτό δεν μπορώ να αδικήσω τον Πιτίνο) όλοι οι προπονητές που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι εύκολο να κάνεις έναν παίκτη αυτού του… μεγέθους κι αυτής της μοναδικής αμυντικής ανυπαρξίας, κομμάτι του συνόλου.

Τι θα γίνει με τον Φριντέτ, είναι κάτι που μάλλον δεν εναπόκειται στη διάθεση του Παναθηναϊκού, δεν είναι στο χέρι του επόμενου προπονητή (με σημερινά δεδομένα του Γιώργου Βόβορα). Ως εκ τούτου ο Αμερικανός είναι ένα πρόβλημα που ζητά τη λύση του. Είτε μέσω της λύσης του συμβολαίου (αν υπάρξει πρόταση από την Κίνα), είτε καταφέρνοντας ο Παναθηναϊκός ό,τι δεν κατάφερε φέτος: να τον αξιοποιήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ