Ευρωλίγκα: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη αύριο – Όλα τα σενάρια πιθανά

Ευρωλίγκα: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη αύριο – Όλα τα σενάρια πιθανά

Τηλεδιάσκεψη θα έχουν αύριο, Τετάρτη, τα μέλη της Euroleague προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον της διοργάνωσης. Η πρόθεση του Μπερτομέου παραμένει να τελειώσει η σεζόν, ποια τα υπόλοιπα σενάρια.

Σε τηλεδιάσκεψη κάλεσε τα μέλη της η Ευρωλίγκα αύριο, Τετάρτη 25 Μαρτίου, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού το πως θα πορευτούν και τι θα κάνουν με τη σεζόν που έχει σταματήσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Euroleague έχει ανακοινώση αναστολή έως τις 11 Απριλίου, ωστόσο είναι πλέον δεδομένο, βάσει της εξέλιξης του κορωνοϊού, πως δεν πρόκειται να υπάρξουν παιχνίδια για αρκετές εβδομάδες ακόμα.

Ένθερμος υποστηρικτής της συνέχειας και ολοκλήρωσης της σεζόν είναι ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του εξετάζει εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους συλλόγους. Στο τραπέζι, φυσικά, από τη στιγμή που ο Μπερτομέου θέλει να τελειώσει η σεζόν, θα πέσει και το ενδεχόμενο τροποποίησης του format της διοργάνωσης.

Το θετικό είναι πως η αναβολή των Προολυμπιακών αγώνων δίνει τον χρόνο να επεκταθεί η σεζόν μετά τις 11 Ιουνίου, αφού δε θα υπάρχουν παιχνίδια Εθνικών ομάδων. Θετικό είναι και το γεγονός πως πολλές λίγκες δε θα συνεχίσουν. Όμως τα αρνητικά στις σκέψεις του Μπερτομέου είναι πολλά.

Με πρώτο και κυριότερο, πως η συνέχεια της διοργάνωσης κατά κύριο λόγο βρίσκεται στα χέρια των κυβερνήσεων των χωρών. Αν δεν επιτρέπουν ταξίδια, δεν μπορούν να γίνουν αγώνες. Αν δεν επιτρέπουν… κυκλοφορία, επίσης δεν μπορούν να γίνουν αγώνες. Και οι περισσότερες χώρες τηρούν τούτη την ώρα πολλά περιοριστικά μέτρα και αναμένεται να τα διατηρήσουν και μετά τις 11 Απριλίου.

Επιπλέον είναι άγνωστο αν και πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις και κατ’ επέκταση στους αγώνες αρκετοί ξένοι παίκτες που έχουν πάρει άδεια από τις ομάδες τους να γυρίσουν στις πατρίδες τους. Παράλληλα, οι παίκτες έχουν ήδη εκφράσει μέσω της Ένωσής τους (ELPA) τις ενστάσεις τους για ολοκλήρωση της σεζόν όπως-όπως και αντιτίθενται στην διεξαγωγή των αγώνων χωρίς κόσμο.

Πάντως, δεν αποκλείεται να πάμε και σε λύσεις τύπου Final 8, προκειμένου να προλάβει η Ευρωλίγκα να ολοκληρωθεί και να έχει και έσοδα από μία τέτοια διοργάνωση. Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, όσο ο κορωνοϊός προελαύνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ