Ναβάρο:  Ξεπέρασε τον Διαμαντίδη (pic)

Ναβάρο: Ξεπέρασε τον Διαμαντίδη (pic)

Ο εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα έγινε πρώτος στην ιστορία της Ευρωλίγκας σε λεπτά συμμετοχής, ξεπερνώντας τον πρώην ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Ένα σημαντικό ρεκόρ που μέχρι τώρα κρατούσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, κατέρριψε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, μετά τη συμμετοχή του στο ματς της Μπαρτσελόνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (85-72 οι Καταλανοί) το βράδυ της Πέμπτης (4/1).

Συγκεκριμένα, με τα 15:28 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε κόντρα στους Ρώσους, έγινε ο παίκτης που έχει βρεθεί στα παρκέ της Ευρωλίγκα τον περισσότερο χρόνο από όλους στην ιστορία!

Αναλυτικότερα ο 37χρονος γκαρντ έφτασε τα 7.976:52 λεπτά συμμετοχής αφήνοντας πίσω του τον Δημήτρη Διαμαντίδη με 7967:49. Βεβαίως για να το πετύχει αυτό ο Ναβάρο χρειάστηκε 329 ματς, ενώ ο παίκτης του Παναθηναϊκού αρκετά λιγότερα, 278.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν ακόμη δύο Έλληνες. Ο αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης με 7195:41 λεπτά (σε 258 αγώνες και ο Νίκος Ζήσης με 6751:38 λεπτά (σε 296).

Οσον αφορά τον Ναβάρο, ο σταρ της Μπάρτσα είναι ακόμη ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με 4.058 πόντους, αλλά και ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στον θεσμό (329).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ