O εκρηκτικός Μάρτιν και οι άλλοι δυο ψηλοί του Ολυμπιακού (vids)

O εκρηκτικός Μάρτιν και οι άλλοι δυο ψηλοί του Ολυμπιακού (vids)

Ο Χασάν Μάρτιν έρχεται στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, που έκλεισε τη θέση «5». Ο Έλις, ο Χαπ και η... έκπληξη.

Ο κορωνοϊός δοκιμάζει όλο τον κόσμο με χιλιάδες κρούσματα και θανάτους επί καθημερινής βάσεως. Η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι περισσότερες χώρες έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τα πρωταθλήματα τους αλλά και τις προπονήσεις. Αργά ή γρήγορα όμως η ζωή θα συνεχιστεί και όλα θα έρθουν σε μια κανονικότητα.

Ο ιός έχει «παγώσει» τα πάντα λοιπόν, στον Ολυμπιακό όμως συνεχίζουν να δουλεύουν για την επόμενη μέρα του συλλόγου, ο οποίος από την ημέρα που ανέλαβε ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Ο Έλληνας τεχνικός έχει τον απόλυτο έλεγχο στην ομάδα, ενώ φαίνεται να έχει καταρτίσει ήδη τον σχεδιασμό του ρόστερ για του χρόνου.

Ο Μπαρτζώκας λοιπόν έχει επιλέξει ήδη και ποιος θα είναι ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος οδεύει προς άλλες παραστάσεις. Ο «εκλεκτός» του Έλληνα κόουτς είναι ο Χασάν Μάρτιν, με τον Μπαρτζώκα να βλέπει στο πρόσωπο του τον νέο «Χάίνς». Ο 24χρονος ψηλός μάλιστα πιθανότατα θα ήταν ήδη παίκτης των ερυθρόλευκων αν δεν είχε μπει λουκέτο στον παγκόσμιο αθλητισμό εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο Μάρτιν όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει τον βασικό σέντερ για τη νέα σεζόν, με τον Μπαρτζώκα να βλέπει πολύ καλά στοιχεία πάνω του αν και δεν είναι κανένας σπουδαίος σκόρερ. Ο Μάρτιν βρίσκεται από τον Γενάρη στο στόχαστρο των ερυθρόλευκων, με τον ίδιο να θέλει σαν τρελός να γίνει η μεταγραφή, όμως δεν τον άφηνε η Μπουντουτσνοστ στην οποία αγωνίζεται.

Πρόκειται για έναν σπουδαίο αθλητή και εξαιρετικό αμυντικό με τεράστιο άνοιγμα χεριών (2.20 Μ.). Ακόμα είναι πολύ δυναμικός και ταχύτατος, ένα τέρας δύναμης, ενώ είναι πολύ καλός στο πικ εν ρολ παιχνίδι, όπου ο Ολυμπιακός ελέω Βασίλη Σπανούλη δουλεύει πάρα πολύ. Τη φετινή σεζόν πραγματοποίησε σπουδαία ματς με τη φανέλα της Μπουντούτσνοστ στο EuroCup (13/6 πόντοι από 68% στο δίποντο και 56% στις βολές, 8 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 1.2 κλεψίματα, 1.7 μπλοκ, 19.4 ranking ανά 26:43 συμμετοχής σε εννέα αγώνες) και φαίνεται πως έχει αποφασίσει και εκείνος να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Όλα δείχνουν μάλιστα ότι θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή, μόλις περάσει η πανδημία.

Η απόκτηση του Μάρτιν κλείνει τη θέση «5»

Η επιλογή του Μπαρτζώκα είναι σε συνάρτηση με την περίπτωση του Οκτάβιους Έλις, ο οποίος θα παραμείνει στο λιμάνι και θα αποτελέσει μαζί με τον Μάρτιν τους δυο από τους τρεις ψηλούς της ομάδας. Εξάλλου, πρόκειται για τελείως άλλο στιλ με τους δυο παίκτες να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Συγκεκριμένα, ο Ελις είναι πιο ψηλός από τον Μάρτιν και πιο μακρύς, αλλά με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, παρά το γεγονός ότι είναι αθλητικότατος.

Τέλος, αυτή τη στιγμή τρίτος ψηλός για τον Ολυμπιακό είναι ο Ιθαν Χαπ. Ο 23χρονος Αμερικανός μόλις στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη, κάνει σπουδαία πράγματα, ειδικά από τη στιγμή που παραχωρήθηκε από τους ερυθρόλευκους με τη μορφή δανεισμού στην Κρεμόνα. Μιλάμε για έναν παίκτη που κλείνει ιδανικά την τριάδα των ψηλών, όντας τελείως διαφορετικός παίκτης από τους δυο παραπάνω.

Ο Χαπ είναι πολύ καλός σκόρερ, με τρομερό μπασκετικό IQ και με περισσότερες ικανότητες στο επιθετικό κομμάτι. Μπορεί να αγωνιστεί με πλάτη στο καλάθι αλλά και με πρόσωπο, ενώ είναι πολύ καλός πασέρ για το ύψος του και σίγουρα θα φέρει άλλον αέρα στο παιχνίδι των Πειραιωτών, όπου ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν το εκμεταλλεύτηκε. Το γεγονός ότι είναι εξαιρετικός στο επιθετικό μισό του παρκέ δεν σημαίνει ότι υστερεί στο πίσω μέρος, αφού πρόκειται για έναν καλό και συνεπή αμυντικό, που μπορεί να αντιμετωπίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο Αμερικανός δεν είναι πολύ ψηλός για σέντερ, αλλά πρόκειται για έναν πολύ καλό ριμπαουντερ και γενικότερα έναν πανέξυπνο παίκτη. Βέβαια, ακόμη δεν είναι βέβαιο ότι ο τελευταίος θα μείνει καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον, με την Αρμάνι και τη Βίρτους Μπολόνια να είναι δυο από αυτές. Όμως έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό για έναν χρόνο ακόμη και θα αποχωρήσει μόνο αν οποιος ενδιαφέρεται για να τον αποκτήσει, πληρώσει το buy out στο συμβόλαιο του που είναι 200.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ