Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Έλα κυρ Γιάννη. Ο Καλπαζίδης είμαι. Έχει ξενοδοχείο το αθλητικό κέντρο στο Κορωπί;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η Αναντολού Εφές ήθελε να συνεχιστεί, αλλά… πειθάρχησε

Αν υπήρχε μια ομάδα που ήθελε όσο τίποτα άλλο να ολοκληρωθεί η σεζόν, ήταν η Εφές, όμως δεν έρχονται πάντα τα πράγματα όπως θέλουμε.

Η Αναντολού Εφές ήθελε να συνεχιστεί, αλλά… πειθάρχησε | to10.gr

Θετική στη συνέχιση της Ευρωλίγκας ήταν η Αναντολού Εφές, η οποία μάλιστα δεν δίστασε να εκφράσει και δημόσια την επιθυμία της για ολοκλήρωση της σεζόν (μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε μετά την επίσημη τοποθέτηση της διοργανώτριας αρχής), παρότι δεν ήταν εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο. Βεβαίως, από το «ήθελε» μέχρι το «μπορούσε» υπάρχει απόσταση κι έτσι η επιθυμία έμεινε απλά… επιθυμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης των μετόχων της Ευρωλίγκα, η εισήγηση του Τζόρντι Μπερτομέου, η οποία τελικά ήταν κι αυτή που πέρασε, ήταν να διακοπεί η διοργάνωση, παρότι ήταν «η δυσκολότερη απόφαση στην ιστορία της διοργάνωσης», όπως είπε ο «ισχυρός άνδρας» της Ευρωλίγκας.

Η τουρκική ομάδα αρχικά ήταν αντίθετη και τόνισε πως επιθυμία της ήταν να ολοκληρωθεί η σεζόν στο γήπεδο, ωστόσο στη συνέχεια κι ενώ η πλειοψηφία των μετόχων, αλλά και η απόφαση των παικτών ήταν να μην γίνει κάτι τέτοιο, ακολούθησε την άποψη των πολλών.

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση από την πλευρά της Ευρωλίγκας, για την οριστική διακοπή, η Αναντολού εξέδωσε με τη σειρά της ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε:

«Η μεγαλύτερη επιθυμία μας ήταν να παίξουμε και να ολοκληρωθεί στο γήπεδο η σεζόν 2019-‘20, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν. Όπως είχαμε επισημάνει επίσης, μετά την αντίστοιχη απόφαση της τουρκικής ομοσπονδίας, η ανθρώπινη υγεία είναι πάνω απ’ όλα για τον σύλλογό μας. Προσευχόμαστε, προκειμένου η πανδημία του κορωνοϊού να αντιμετωπιστεί, όσο το δυνατόν συντομότερα σε όλο τον κόσμο».

Για την Εφές, πάντως, ήταν δεδομένα δύσκολη η απόφαση, καθώς ήταν στην πρώτη θέση, είχε παίξει (κατά κοινή ομολογία) το καλύτερο μπάσκετ και το άδοξο τέλος της αγωνιστικής περιόδου τής στέρησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο.