Ο Προμηθέας έχει ένα… τρελό όνειρο: Να βρεθεί στην Ευρωλίγκα

Ο Προμηθέας έχει ένα… τρελό όνειρο: Να βρεθεί στην Ευρωλίγκα

Από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Λιόλιος άφησε το BCL για το Eurocup, ο στόχο δεν ήταν άλλος από το να παίξει στην Ευρωλίγκα ο Προμηθέας.

Όταν την Πέμπτη ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο Δ.Σ., πολλοί έσπευσαν να τις συνδέσουν άμεσα με τις επικείμενες εκλογές στην ΕΟΚ. Ναι, ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει συγκεκριμένη στοχοπροσήλωση, όμως ΟΧΙ δεν ήταν αυτός ο κύριος λόγος. Ο Προμηθέας μετεξελίσσεται και ταυτόχρονα οργανώνεται σε διαφορετικό μοντέλο, έχοντας έναν και μοναδικό στόχο: Να παίξει στην Ευρωλίγκα! Ναι, ακριβώς όπως το διαβάζετε…

Από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Λιόλιος έκλεισε την πόρτα του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε πάρει την απόφασή του κι αυτή δεν ήταν να εμφανιστεί η ομάδα της Πάτρας στο Eurocup. Έτσι κι αλλιώς, ακόμα κι οι ιστορικοί του μέλλοντος ενδέχεται να μην αποφανθούν με σιγουριά, ποιο εκ των δύο πρωταθλημάτων έχει μεγαλύτερη βαρύτητα κι αξία. Καθένα διεκδικεί δάφνες, κανένα δεν είναι Ευρωλίγκα.

Ο «ισχυρός άνδρας» του Προμηθέα είχε ξεκαθαρίσει τα «θέλω του» κι έχει συγκεκριμένη μεθοδολογία για να τα πετύχει. Δεν είναι τυχαία, ούτε η επίσκεψη του Τζόρντι Μπερτομέου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, ούτε η συνολική επένδυση σε υλικοτεχνική υποδομή. Άλλωστε, ο Λιόλιος θα έρθει και θα φύγει, οι εγκαταστάσεις μένουν.

Η Ευρωλίγκα δεν είναι μόνο «όραμα», αλλά δαπανηρό όραμα. Κι ο Βαγγέλης Λιόλιος ξέρει πώς να δυναμώσει τον σύλλογο, για να μπορεί να αντέξει, σε αυτό το επίπεδο. Ο νέος πρόεδρος του Προμηθέα, μόνο… τυχαίος δεν είναι. Ο Κώστας Μπακαλάρος είναι ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρίας logistics, ενώ ταυτόχρονα εκπροσωπεί την Coca Cola (κι όχι μόνο) στη Νοτιοδυτική Ελλάδα. Η ανάμειξή του με την Παναχαϊκή ήταν… δαπανηρή ιδέα, το αν το μετάνιωσε δεν το γνωρίζουμε, όμως άντεξε και συνεχίσει.

Ο Σοφοκλής Μπίτας είναι ιδιοκτήτης των Μύλων Αχαΐας, επιτυχημένος επιχειρηματίας, άνθρωπος που (όπως κι ο κ. Μπακαλάρος) μπορεί να συνδράμει (και) οικονομικά τον Βαγγέλη Λιόλιο. Δίχως να χάνεται το τοπικιστικό στοιχείο, με ανθρώπους που ζουν κι αναπνέουν τον αέρα της Πάτρας, ο Προμηθέας μοιάζει να μεγαλώνει με σταθερά βήματα και να γίνεται πλέον μια πολυσυλλεκτική ομάδα ανθρώπων, που μπορούν να φτάσουν ψηλότερα απ’ ότι κανείς περιμένει, ακούγοντας το όνομα μιας ομάδας, δίχως μεγάλη ιστορία και στρατιές πιστών οπαδών.

Για να φτάσεις σε έναν στόχο, πρέπει πρώτα απ’ όλα να οραματιστείς, να σχεδιάσεις, να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους, να μοιραστείτε κοινές ιδέες. Φαίνεται πως στον Προμηθέα το σχέδιο προχωρά, ίσως γρηγορότερα απ’ ότι περιμέναμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ