Ο σεβασμός, η ιεραρχία κι η έκθεση στον κόκκινο ήλιο

Ο σεβασμός, η ιεραρχία κι η έκθεση στον κόκκινο ήλιο

Ο Ολυμπιακός έχει (σχεδόν) ολοκληρώσει το ρόστερ, αλλά έχει προχωρήσει σε μόλις μία ανακοίνωση. Σεβασμός κι έκθεση για τους… πονηρούς.

Είναι κοινό… μυστικό ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύψει σχεδόν όλα τα κενά. Υπάρχει μια συζήτηση για τον παίκτη, ο οποίος θα καλύψει τη θέση 4-5 και θα «κλείσει» τη φροντ λάιν, αλλά όπως διαβάσατε και νωρίτερα έχει «κλειδώσει» ο στόχος, αν κι εφόσον δεν συνεχίσει ο Ρούμπιτ. Ο αριθμός των παικτών, που θα αποτελέσουν είτε νέα μεταγραφή, είτε ανανέωση θα φτάσει στο εννέα και θα χρειάζονταν ολόκληρη… έκθεση, για να περιγράψεις το νέο υλικό. Για την ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν τους… πονηρούς να «καίγονται», από την έκθεση στον κόκκινο ήλιο.

Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συμφωνήσει με ουκ ολίγους παίκτες, έχουν ανακοινώσει μόνο τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο κόσμος -κι αυτό είναι λογικό- ανησυχεί, καθώς ακούει πολλά, αλλά δεν βλέπει να επισημοποιείται κάτι, παρότι (για παράδειγμα) ο μάνατζέρ του έσπευσε να «ανακοινώσει» τον Τσαρλς Τζένκινς. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν αντέδρασε, δεν επιβεβαίωσε επίσημα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η πρώτη λέξη, που κυριαρχεί στ’ αποδυτήρια της ομάδας του Ολυμπιακού είναι σεβασμός. Δεν θα μπορούσε να ανοίξει άλλος τον χορό των μεταγραφών / ανανεώσεων από τον υπαρχηγό Γιώργο Πρίντεζη. Είναι θέμα σεβασμού, εκτίμησης της προσφοράς και… ιεραρχίας. Γιατί, μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, «μα καλά, δεν έπρεπε να ξεκινήσουν από τον Βασίλη Σπανούλη;». Η απάντηση είναι πως ο υπαρχηγός άνοιξε τον χορό κι ο αρχηγός θα τον κλείσει. Ενδιάμεσα, με τη σειρά που αρμόζει, θα ανακοινωθούν οι υπόλοιποι.

Γιατί καθυστερούν οι ανακοινώσεις; Είπαμε, πρέπει να τηρηθεί η ιεραρχία. Κι αν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο πρώτος που ανακοινώθηκε και ποιος θα είναι ο ένατος, στην ουσία ξέρουμε και ποιος θα είναι ο πρώτος των παικτών που θα αποκτηθούν, ο οποίος θα ανακοινωθεί: Ο Κώστας Σλούκας.

Μέχρι να απελευθερωθεί και τυπικά από τη Φενέρμπαχτσε, οι υπόλοιποι θα περιμένουν. Ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις με τον Πρίντεζη, θα συνεχιστούν με τον Σλούκα και μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι, μέχρι να φτάσουμε στον Σπανούλη. Ενδιάμεσα θα ανακοινωθούν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης κι ο Σάσα Βεζένκοφ, όσον αφορά στο ελληνικό στοιχείο και οι Τσαρλς Τζένκινς, Χασάν Μάρτιν και Άαρον Χάρισον, με μοναδική (για την ώρα) εκκρεμότητα τον τελευταίο της παρέας, που απ’ ότι φαίνεται θα είναι είτε ο Ρούμπιτ, είτε ο Ζαν-Σαρλ Λιβιό.

Όταν θα υπάρχουν όλα τα συμβόλαια υπογεγραμμένα, θα ξεκινήσει μπαράζ ανακοινώσεων, με τον κάθε παίκτη να καταθέτει και άποψη, μέσω μιας συνέντευξης, όπως έγινε και με τον Πρίντεζη, που θα ακολουθεί την επομένη της ανακοίνωσης της συμφωνίας. Όπως αντιλαμβάνεστε, τον Ιούλιο θα υπάρχει καταιγισμός.

Οι «ερυθρόλευκοι» απολαμβάνουν και την… έκθεση κάποιων, οι οποίοι και μια, και δυο, και τρεις φορές, αμφισβήτησαν σχεδόν όλες τις κινήσεις τους. Ο Σλούκας έχει «συμφωνήσει» κατά τα γραφόμενά τους 4-5 φορές με τη Φενέρ, με τον Ομπράντοβιτς (που έφυγε) να τον κρατά στην Κωνσταντινούπολη, τους Τούρκους να είναι διατεθειμένοι να μας παραχωρήσουν το Φανάρι, παρά να χάσουν τον Κώστα. Ο Λαρεντζάκης έχει αποχωρήσει 4-5 φορές, έχοντας προκαλέσει εκτεταμένες φθορές στ’ αποδυτήρια του ΣΕΦ από τα νεύρα του. Ο Βεζένκοφ δεν θέλει να περάσει ούτε τράνζιτ από το λιμάνι και πάει λέγοντας.

Άντε να δούμε τι θα λένε και τι θα γράφουν, όταν ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις. Όταν αντιληφθούν πόσο… κάηκαν, από την έκθεση στον… κόκκινο ήλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ