Προσωρινά εκτός FIBA ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εξαιτίας σκανδάλου

Προσωρινά εκτός FIBA ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εξαιτίας σκανδάλου

Προσωρινά εκτός της προεδρίας της FIBA τέθηκε ο Αμάν Νιάνγκ, καθώς κατηγορείται για αδράνεια σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στο Μάλι.

Μπλεξίματα για τον πρόεδρο της FIBA.

Ο Αμάν Νιάνγκ τέθηκε προσωρινά εκτός προεδρίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, λόγω του γεγονότος πως κατηγορείται για αδράνεια σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο Μάλι.

Οι «New York Times» έφεραν στο φως το σκάνδαλο, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως ο Νιάνγκ παρέβλεψε την υπόθεση αυτή, η οποία έχει συγκλονίσει τις τάξεις των εθνικών ομάδων του Μάλι.

Ο σημερινός πρόεδρος της FIBA υπήρξε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Μάλι από το 1999 έως το 2011. Εκείνη την περίοδο φέρεται να συγκάλυψε ο Νιάνγκ τα περιστατικά σεξουαλικής βίας. Καθώς τα φερόμενα ως θύματα τον καταγγέλουν πως αγνόησε όσα του είπαν.

«Η FIBA υπογραμμίζει το δικαίωμα του προέδρου στο τεκμήριο της αθωότητας και δεν θα κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο, εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας. Έχει, επίσης, δεσμευθεί να διασφαλίσει πως οι αναφορές για τέτοιου είδους συμπεριφορές λαμβάνονται σοβαρά υπόψη», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η FIBA για την προσωρινή αναστολή των καθηκόντων του Νιάνγκ.

Μέχρι νεοτέρας ο πρώτος αντιπρόεδροςΣεΐκ Σαούντ Αλί Αλ-Θανί από το Κατάρ θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ