Οριστικό «λουκέτο» στην Κίνα «καίει» τον Παναθηναϊκό

Οριστικό «λουκέτο» στην Κίνα «καίει» τον Παναθηναϊκό

Το πάλεψαν με όλους τους τρόπους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Το πρωτάθλημα στην Κίνα δεν θα ξαναρχίσει κι η εξέλιξη είναι κακή για τον Παναθηναϊκό.

Έφτασαν ένα… κλικ πριν το τζάμπολ, ίσως και να βιάστηκαν, να ήταν υπερβολικά αισιόδοξοι, όμως το πάλεψαν. Το αποτέλεσμα δεν τους δικαίωσε κι έτσι παρά τις προσπάθειες που έγιναν, το πρωτάθλημα στην Κίνα βάζει οριστικό «λουκέτο». Κι αυτή η εξέλιξη έχει άμεση συνάρτηση με τον Παναθηναϊκό, καθώς ενδεχόμενη επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα μπορούσε να λύσει το θέμα με τον Τζίμερ Φριντέτ.

Η είδηση είναι πως το πρωτάθλημα στην Κίνα κατέβασε ρολά και σύντομα οι Έλληνες που βρίσκονται εκεί θα επιστρέψουν στην πατρίδα, καθώς δεν συντρέχουν λόγοι παραμονής τους εκεί. Αυτή η είδηση, όμως, έχει ενδιαφέρον για περισσότερο κόσμο από τους λίγους που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και ειδικά για τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Έχουμε γράψει αρκετές φορές για το πρόβλημα που υπάρχει με τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του Αμερικανού, ο οποίος είναι βαρίδι (κυρίως οικονομικό). Οι «πράσινοι» περίμεναν πώς και πώς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην Κίνα, μήπως και υπάρξει ομάδα που να τον θελήσει. Άλλωστε, για να μην μηδενίσουμε την πορεία του ανθρώπου, ο Φριντέτ έχει εξαιρετικό όνομα στην κινεζική αγορά.

Τα κοντά στα δύο εκατομμύρια (1.800 για την ακρίβεια) που κοστίζει το συμβόλαιό του είναι χρήματα τα οποία έχουν να δώσουν οι Κινέζοι κι ο Φριντέτ είναι δοκιμασμένη λύση γι’ αυτούς, όμως από τη στιγμή που όλα πάνε πίσω, είναι απίθανο να μπορέσει να απαλλαγεί άμεσα από τον Αμερικανό ο Παναθηναϊκός. Πλέον είναι ζήτημα πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το επόμενο πρωτάθλημα, αν και πώς θα κινηθούν στην αγορά, ώστε να μπει στο κάδρο (αν μπει) ο Φριντέτ.

Δεν υπάρχει εύκολη και γρήγορη λύση, από εκεί και πέρα στον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικά δύσκολος ο σχεδιασμός, από τη στιγμή που δεν μπορούν να υπολογίσουν το 20% του μπάτζετ (μιλώντας με απόλυτους αριθμούς, μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι και βάσει των περσινών δεδομένων, που ενδέχεται να μπουν σε λογική μείωσης, ίσως και όχι), έχοντας παράλληλα έναν παίκτη, που δεν ξέρουν τι να τον κάνουν.

Πόσο εύκολο είναι να μπορέσει να τον ενεργοποιήσει ο Γιώργος Βόβορας και να πάρει κάτι από αυτόν, ακόμα κι αν δεν είναι ανάλογο με τα χρήματα που θα δοθούν; Ως τώρα δεν τα κατάφερε κανείς, ο Φριντέτ έπαιξε ελάχιστα, ήταν πρόβλημα δίχως λύση (στην άμυνα κυρίως, όπου δεν μπορούσε κανείς να τον κρύψει), δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και κυρίως την επένδυση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ