Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τρίο στούτζες...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στην συντονιστική των Ολυμπιακών Αγώνων ο Ζαγκλής

Ο Γενικός Γραμματέας της ΦΙΜΠΑ, Ανδρέας Ζαγκλής, επιλέχθηκε μέλος της συντονικής επιτροπής των Ολυμπιακών του Λος Άντζελες.

Στην συντονιστική των Ολυμπιακών Αγώνων ο Ζαγκλής | to10.gr

Είναι ο πιο πετυχημένος Έλληνας παράγοντας μπάσκετ. Γενικός Γραμματέας της ΦΙΜΠΑ, έχει παντού ΜΟΝΟ φίλους (εξαιρείται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος) και πλέον μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες (2028). Ο Ανδρέας Ζαγκλής επιλέχθηκε να συμμετέχει σε μια σημαντική επιτροπή, που στόχο θα έχει να δημιουργήσει τις συνθήκες για να διοργανωθούν άρτιοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της FIBA, Χαμανέ Νιάνγκ «οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι χωρίς αμφιβολία το πιο λαμπρό γεγονός του παγκόσμιου αθλητικού προγράμματος, εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μπάσκετ ήταν ανέκαθεν εξαιρετικά δημοφιλές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα είναι ακόμα περισσότερο, έχοντας στο πρόγραμμά του το 3×3.

Στο Λος Αντζελες, το 2028, το μπάσκετ θα επιστρέψει στη χώρα καταγωγής του κι είναι πολύ θετικό ότι η FIBA θα εκπροσωπηθεί από τον Γενικό Γραμματέα της σε αυτή την πολύ σημαντική επιτροπή».

Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής είναι από το 2018 το μέλος του Συμβουλίου της ΔΟΕ, Νικόλ Εβερτζ (διαδέχθηκε τον αείμνηστο Πάτρικ Μπάουμαν), ενώ το μέλος της ΔΟΕ, Πιερ Ολιβιέ θα έχει τα καθήκοντα του αντιπροέδρου. Δεν είναι άσχετο με την παρουσία του κ. Ζαγκλή το γεγονός ότι το μπάσκετ λατρεύεται στο Λος Άντζελες, αλλά και πως το 1984, στους αντίστοιχους Αγώνες, στην ίδια πόλης, ο Μάικλ Τζόρνταν και η παρέα του έκαναν το σπορ, το πιο εμπορικό. Κάτι ανάλογο περιμένουν οι διοργανωτές κι όταν θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.