Γ.Σ. Αμαρουσίου – Ολυμπιακός Β’ 87-92

Γ.Σ. Αμαρουσίου – Ολυμπιακός Β’ 87-92

Με ένα τρομερό σερί δια χειρός Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο Ολυμπιακός Β' πήρε την νίκη επί του Αμαρουσίου για τη δεύτερη αγωνιστική της Α' Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπορεί το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός Β’ να μην είχε πάρει διαφορά ασφαλείας έναντι του Αμαρουσίου, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τον τρόπο χάρις στην ποιότητα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη να «κλειδώσουν» τη νίκη με πέντε πόντους διαφορά για το τελικό 92-87.

Ο Ολυμπιακός Β’ ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση και με τον Βασίλη Χρηστίδη να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια πετυχαίνοντας 7 από τους 13 πόντους των ερυθρολεύκων στα μέσα της πρώτης περιόδου για το 5-13. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα επιμέρους σκορ και για τις δύο ομάδες 10-10 για να… κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 15-23.

Η δεύτερη περίοδος άνηκε ουσιαστικά στον Γιάννη Γκαγκαλούδη, ο οποίος με σουτ έξω από τα 6.75μ δεν άφηνε σε… ησυχία το σύνολο του Δημήτρη Τσαλδάρη που έψαχνε συνεχώς λύσεις να αντιμετωπίσει επιθετικά σε αυτό το σημείο το Μαρούσι, χωρίς τον Χρηστίδη στο παρκέ. Ο Γκαγκαλούδης έφερε το παιχνίδι στο 27-30 και η τεράστια ευστοχία του Αμαρουσίου έξω από την γραμμή του τριπόντου (7/13 στο 20′)… οδήγησε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου δεκαλέπτου με 40-38.

Η Αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού συνέχισε και στο τρίτο δεκάλεπτο με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Βασίλης Χρηστίδης (22 πόντοι), «δέσποζε» κάτω από την ρακέτα, ωστόσο είχε και την βοήθεια του Πέτρου Μελισσαράτου (25 πόντοι) ο οποίος με τις μάχες που έδωσε, επίσης, δεν άφησε το Μαρούσι να ξεφύγει (και πάλι ο Γκαγκαλούδης σκόραρε συνεχώς) με την τρίτη περίοδο να τελειώνει με σκορ 69-66.

Η νίκη για τον Ολυμπιακό Β’ ήρθε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν και ανέλαβε δράση, επίσης, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Ο νεαρός γκαρντ με 9 προσωπικούς του πόντους «καθάρισε» το παιχνίδι και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 87-92.

Ο Ολυμπιακός στην 3η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει το Παγκράτι.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 40-38, 69-66, 87-92

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ