Λυκογιάννης: «Κέρδισαν οι μεγαλύτερες προσωπικότητες»

Λυκογιάννης: «Κέρδισαν οι μεγαλύτερες προσωπικότητες»

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης αναφέρθηκε στους λόγους που ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Προμηθέα και έκανε λόγο για ανάγκη να βρει η ομάδα του παίκτη στην περιφέρεια.

Για μεγαλύτερες προσωπικότητες από πλευράς Προμηθέα, που τελικά έκαναν και τη διαφορά, μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Μπάμπης Λυκογιάννης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έγινε ένα παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις και εναλλαγές συναισθημάτων. Έφτασε να κριθεί στις λεπτομέρειες και σε δύο σουτ. Για μένα η ομάδα με τις περισσότερες προσωπικότητες και τύχη κέρδισε».

Για τις 15 εντός παιδιάς προσπάθειες του Λοβ και τις μηδέν βολές:
«Γίνεται πολύς ντόρος τελευταία, με τις αποφάσεις των διαιτητών. Δε θέλω να το ακουμπήσω καθόλου σήμερα. Δε θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο και να μπω στη διαδικασία να μιλήσω για σφυρίγματα. Είμαι πολλά χρόνια στο μπάσκετ, ξέρω πολύ καλά τι γίνεται, ζω από αυτό το σπορ, το αγαπάω και λέω ότι σήμερα μιλάω μόνο γι’ αυτό. Δε σχολιάζω καθόλου, οι τρεις διαιτητές έκαναν την προσπάθεια τους και όπως κι εμείς και οι αθλητές, έκαναν λάθη, αλλά το ματς πήγε σε δύο σουτ. Θα ήταν unfair από μένα, ό,τι κι αν πιστεύω να πω ότι το σημερινό παιχνίδι, κρίθηκε από τους διαιτητές. Έχω βρεθεί πολλές φορές στη θέση να αισθάνομαι ότι κάποιος με έχει εγχειρήσει χωρίς αναισθησία, αλλά σήμερα δε μπορώ να μείνω σε κάτι τέτοιο».

Για τα μαθήματα που πήρε η ομάδα του από τα δύο παιχνίδια με Ηρακλή και Προμηθέα:
«Παίξαμε με δύο ομάδες με μεγαλύτερο βάθος. Μας πίεσαν στη μπάλα, μας οδήγησαν σε λάθη, έχουμε αδυναμία σε αυτό το κομμάτι Και στα δύο παιχνίδια, αντιδράσαμε, προσαρμοστήκαμε στον αντίπαλο. Στη μία κάναμε ένα μεγάλο μπρέικ και κερδίσαμε. Σήμερα το ξανακάναμε, αλλά εκεί που ήμασταν στο 64-60 και σφυρίζονται βήματα στον Παπαντωνίου, άλλαξε το μομέντουμ, γιατί δεχτήκαμε τρίποντο. Παίξαμε σκληρά, κρατήσαμε μια τέτοια ομάδα στους 60 πόντους, με μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι και με διάφορα προβλήματα. Το θετικό είναι ότι βελτιωνόμαστε στην άμυνα, το δεύτερο είναι ότι η δημιουργία μας χωλαίνει. Καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση περιμένοντας την τελευταία ανάλυση του Μήτρου-Λονγκ και να δούμε αν θα πορευτούμε με «3», με πόιντ γκαρντ… Τι ακριβώς θα διαλέξουμε…»

Για τη συνέχεια από εδώ και πέρα:
«Στα αποδυτήρια το λέγαμε μετά το τέλος, έλεγα στους παίκτες ότι η πραγματική επιτυχία θα είναι αν συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση στην άμυνα και στη Λάρισα. Μια ομάδα, όταν δεν την έχεις φτιάξει εσύ, πρέπει να την πείσεις πρώτα από όλα να πάει στο δικό σου στυλ μπάσκετ. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Αυτό που είναι πολύ ικανοποιητικό είναι ότι έχουμε βρει χημεία, τα πάμε αλλά μεταξύ μας οπότε ενδεχομένως οι αδυναμίες να περάσουν σε δεύτερη μοίρα».

Για τις 7 ασίστ και 19 λάθη σήμερα που «δείχνουν» ότι η ομάδα χρειάζεται πλέι μέικερ:
«Δεν έχω κλίσει προς το «3»… Η ομάδα έχει βρει μια χημεία με τις αδυναμίες της. Αν μπούμε στη διαδικασία να πάρουμε πλει μέικερ, αυτό θα αλλάξει. Εξαρτάται και τι υπάρχει, τι θα βρεις. Άλλος θα πάρει αποφάσεις, κάποιο θα μετακινηθούν σε άλλη θέση. Μας προβληματίζουν τα λάθη/ασίστ, αλλά η τρύπα που έχουμε στο «3» υπάρχει. Ο Τέρνερ έκανε κακό 4ημερο στην επίθεση. Θα το σκεφτούμε και θα πάρουμε την απόφαση μας».

Για τους στόχους της ομάδας και ποιοι μπορεί να είναι αυτοί:
«Αυτό που σκέφτομαι είναι το πως θα μπορέσουμε να εμφανίσουμε ανταγωνιστικοί στη Λάρισα Δε μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμούς για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ. Νομίζω εναι ουτοπικό. Χτίστηκε με συγκεκριμένο τρόπο για συγκεκριμένο στόχο. Εδώ που έφτασε στο ένα σουτ από τον τελικό, είνια υπέρβαση. Εδώ δεν ξέρουμε αν περπατάμε αύριο στο δρόμο, θα πάμε μετά από 4 μήνες; Στόχος είναι να δίνουμε το 100% σε κάθε ματς. Μπορεί να έχει κάποιος παράπονο από την προσπάθεια των παικτών; Είμαστε στη χώρα που θέλουμε αποτέλεσμα, με το που ήρθες να πάρεις το Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος είναι ένας, το επόμενο παιχνίδι».

Για την απουσία του Κονατέ στο τέλος:
«Όχι δεν το σχεδίασα, έβγαλε κάποιες άμυνες ο Κακλαμανάκης και με το ένστικτο επέλεξα να παίξει αυτός. Ο Κονατέ έχει κάνει πρόοδο από την αρχή και μαθαίνει. Είναι ένας ρούκι παίκτης, εκείνη την ώρα πήγαμε με τον παίκτη που καταλαβαίνει δύο πράγματα παραπάνω και ας μην έχει τα σωματικά προσόντα τόσο πολύ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ