Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το απίστευτο 10-0 των «ερυθρολεύκων» και η… εκδίκηση του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το απίστευτο 10-0 των «ερυθρολεύκων» και η… εκδίκηση του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός έχει ξεχάσει τη λέξη «ήττα» στις τελευταίες συναντήσεις του με τον Παναθηναϊκό.

Στα «Δύο Αοράκια» θα προστεθεί άλλο ένα κεφάλαιο στο… βιβλίο με τις μάχες αιωνίων. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προσπέρασαν τα εμπόδια των προημιτελικών, κλείνοντας μια θέση στους «4» του Final 8. Κανονικό περίπατο έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στον Άρη, ενώ από την άλλη, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς «καρδιοχτύπησε» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Κολοσσό Ρόδου.

Οπως και να έχει, η δουλειά έγινε. Τόσο από τους Πειραιώτες, όσο και από τους «πρασίνους». Οι δυο αιώνιοι έκαναν το καθήκον τους και ετοιμάζονται για το αποψινό (19:15), μεγάλο τους ραντεβού. Το τρίτο στην εφετινή αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» με Νεϊμάρ στην Παρί: Με πόσα λεφτά τον βγάζει στο… σφυρί

Τα τελευταία χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει τον αέρα των «πρασίνων» σε όλες τις διοργανώσεις. Είτε μιλάμε για πρωτάθλημα, είτε για Κύπελλο, είτε για Euroleague, είτε για Super Cup, η κατάληξη είναι πάντα η ίδια: Νίκη για τον Ολυμπιακό.

Τελευταίο τρανό παράδειγμα ο αγώνας του Δεκεμβρίου στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την Euroleague. Εκεί που η αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έστησε… πάρτι, διαλύοντας με συνοπτικές διαδικασίες το «τριφύλλι».

Οι Πειραιώτες έχουν πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού, τρέχοντας μάλιστα και ένα αδιανόητο αήττητο σερί στις μεταξύ τους συναντήσεις. Ενα σερί που ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2021. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχει κάνει το 10-0 στα τελευταία ματς με τους «πρασίνους», δείχνοντας και με το παραπάνω ποιος είναι το… αφεντικό.

Όσον αφορά το τελευταίο ροζ φύλλο του Παναθηναϊκού, αυτό ήρθε στις 22 Νοέμβρη του 2021 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη σεζόν 2021-22 στο ΣΕΦ, όταν οι «πράσινοι» επικράτησαν με 81-76.

Αναλυτικά οι 10 σερί νίκες του Ολυμπιακού:

23/12 (2021) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 65-84 (EuroLeague)
20/02 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-81 (Κύπελλο Ελλάδας)
17/03 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 101-73 (EuroLeague)
11/04 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 62-68 (Πρωτάθλημα)
11/06 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 74-61 (Πρωτάθλημα, playoffs)
14/06 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-78 (Πρωτάθλημα, playoffs)
17/06 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 93-74 (Πρωτάθλημα, playoffs)
02/10 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 52-67 (Super Cup)
05/12 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 68-66 (Πρωτάθλημα)

30/12 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 71-95  (Euroleague)

Ολα τα… πάρτι του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό:

 

Η… εκδίκηση του Μπαρτζώκα

Ασφαλώς, το απίστευτο 10-0 που «τρέχει» ο Ολυμπιακός στις τελευταίες συναντήσεις με τον Παναθηναϊκό φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ελληνας τεχνικός έχει βρει το «κουμπί» των «πρασίνων» και οι Πειραιώτες βαδίζουν από επιτυχία σε επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι και μια επαναλαμβανόμενη… ρεβάνς για τον έμπειρο προπονητή. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό τον Οκτώβρη του 2014 είχε «πονέσει» τον Ολυμπιακό. Και είχε σημάνει και το τέλος του Μπαρτζώκα από την άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου.

Τότε, ο Ελληνας προπονητής είχε υποβάλλει την παραίτησή του, με τη διοίκηση του Ολυμπιακού να την κάνει αποδεκτή. Λίγα χρόνια μετά, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να οδηγεί τους «ερυθρολεύκους» στην Γη της Επαγγελίας.

Μάλιστα, ενδεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού, πιθανότατα θα επιφέρει και ραγδαίες εξελίξεις στο πράσινο στρατόπεδο. Με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός Παναθηναϊκού. Με λίγα λόγια, ο Μαυροβούνιος τεχνικός ενδέχεται να την «πάθει» όπως ο Μπαρτζώκας το 2014.

Πράξη τέταρτη την εφετινή σεζόν για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Με τη μια ομάδα να… πετάει και την άλλη να «παραπατάει». Μένει να φανεί ποιος θα χαμογελάσει στο τέλος της βραδιάς…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ