Οι βραδιές που καθιέρωσαν τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη στην μπασκετική ελίτ! (vids)

Οι βραδιές που καθιέρωσαν τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη στην μπασκετική ελίτ! (vids)

Με αφορμή την σπουδαία εμφάνιση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στην νικηφόρα πρεμιέρα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, to10.gr ανατρέχει πίσω στο χρόνο και σας παρουσιάζει τις εμφανίσεις που καθιέρωσαν τον 30χρονο γκαρντ τόσο με το εθνόσημο όσο και με τη φανέλα του Ολυμπιακού...

Η Εθνική μας ομάδα ταξίδεψε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο αρκετά λειψή. Με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθη, Κώστα Σλούκα, Τάιλερ Ντόρσεϊ να μην μπαίνουν στο αεροπλάνο (ο καθένας για τους δικούς του λόγους), το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε τις Φιλιππίνες με 12 «κομάντος», έτοιμους να δώσουν τα πάντα για την διάκριση.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μιας και παραμονές της πρεμιέρας με την Ιορδανία ο Ντίνος Μήτογλου έθετε τον εαυτό του εκτός συνέχειας, λόγω ενός τραυματισμού στο χέρι, προσθέτοντας έτσι ακόμη έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» στον Δημήτρη Ιτούδη.

Διαβάστε επίσης: Ερώτηση Κορδόν για τον «ταύρο» Πιερότι – Η ομοιότητα με Ορτέγκα, που εξηγεί τι θέλει ο Ολυμπιακός

Έτσι η… εντεκάδα πλέον των Ελλήνων άρχισε να συνειδητοποιεί πως σε αυτό το τουρνουά θα πρέπει ο καθένας να παίξει για δύο, για τρεις και πολλές φορές και για τέσσερις, προκειμένου να καλυφθούν οι… τρύπες στο ρόστερ.

Να βγουν… μπροστά και ο καθένας από το δικό του πόστο και ρόλο να γίνει πρωταγωνιστής για την ομάδα του, όπως ακριβώς συνέβη με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη στην χθεσινή νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στην Ιορδανία.

Ο άσος του Ολυμπιακού πραγματοποίησε ματς… καριέρας τελειώνοντας το 40λεπτο με 19 πόντους, 4/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, μαζί με 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, όντας ο πρώτος σκόρερ της γαλανόλευκης. Μια εμφάνιση που είχε ανάγκη τόσο ο ίδιος όσο και η Εθνική η οποία σε αυτό του τουρνουά ψάχνει για αφανείς… ήρωες.

Μια εμφάνιση από αυτές που καθιέρωσαν τον «Λάρι» τόσο με το εθνόσημο όσο και με τον Ολυμπιακό.

To10.gr ανατρέχει σε αυτές και σας της παρουσιάζει.

Η «ραψωδία» κόντρα στο Βέλγιο


Ήταν 14 Νοεμβρίου του 2022, όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με μαχητική…. ψυχή και με έναν τρομερό Λαρεντζάκη, πήρε το δώρο της Σερβίας και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, επικρατώντας με 72-70 του Βελγίου.

Έκσταση επιθετική (20π με 4 τρίποντα), έκσταση αμυντική (4 κλεψίματα) έκσταση που έπιασε κορόιδο τον απίθανο Ρετίν Ομπασοχάν (30π) ένα δευτερόλεπτο και κάτι δέκατα πριν το φινάλε στην αμυνάρα που κλείδωσε την πρόκριση, σε ένα ματς που ο Λαρεντζάκης θα θυμάται για όλη του την ζωή.

Η βραδιά που «βομβάρδισε» το καλάθι της Μιλάνο 

Το 26ο βράδυ του Νοεμβρίου του 2021, έμελλε να είναι το βράδυ που ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης θα συστηνόταν στον κόσμο της Euroleague, «βομβαρδίζοντας» το καλάθι της Αρμάνι Μιλάνο, όντας καθοριστικός στην νίκη του Ολυμπιακού με 92-73.

Ο 30χρονος γκαρντ μέτρησε 18 πόντους μόλις σε 16 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ, παίρνοντας… φωτιά πίσω από τα 6,75 μέτρα. Συγκεκριμένα μέτρησε 18 πόντους με 5/9 τρίποντα, συν 3/3 βολές. Ήταν ένα βράδυ που η ελληνική ομάδα έκανε θραύση από την περιφέρεια (18/33 τρίποντα-54,5%).

Ήταν το βράδυ που θα λέγαμε πως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο «εκτελεστής» της Βαρκελώνης 

Το ημερολόγιο έδειχνε 7 Οκτωβρίου του 2022. Πρεμιέρα Euroleague και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποφάσισε με το… καλημέρα της σεζόν να δείξει τις προθέσεις του. Σε μόλις 17 λεπτά λεπτά συμμετοχής, σημείωσε 12 πόντους, σημειώνοντας 4/4 τρίποντα στην τελευταία περίοδο, πετυχαίνοντας σουτ τα οποία έκοψαν τα πόδια των παικτών της Μπαρτσελόνα, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο διπλό με 80-70.

Και όλα αυτά, σε ένα ματς που ξεκίνησε έχοντας 0/3 σουτ πίσω από τα 6,75 μέτρα.

Η παράσταση στο Τελ Αβίβ

Μπορεί στο συγκεκριμένο ματς κόντρα στην Μακάμπι ο Ολυμπιακός να γνώρισε την ήττα με 90-84, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ώστε να δώσει μια εξαιρετική παράσταση κόντρα στους Ισραηλινούς.

Σε αυτή την αναμέτρηση, ο 30χρονος γκαρντ έκανε ρεκόρ καριέρας στην επίθεση, έχοντας 21 πόντους, με 3/3 δίποντα, 5/9 τρίποντα, συν 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Βρήκε τρομερό ρυθμό στην επίθεση, πετυχαίνοντας μεγάλα σουτ, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως είναι ένας παίκτης, ο οποίος μπορεί να πάρει στις πλάτες του τον Ολυμπιακό…

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ