Xαμός στο Mundobasket, τεράστιες εκπλήξεις – Πήραν «φωτιά» δύο όμιλοι

Xαμός στο Mundobasket, τεράστιες εκπλήξεις – Πήραν «φωτιά» δύο όμιλοι

Δύο όμιλοι έχουν ξεκαθαρίσει όσον αφορά τις ομάδες που θα προκριθούν, όμως οι άλλοι δύο αναμένεται να μας προσφέρουν φοβερές μάχες για μια θέση στους «8» του Mundobasket.

Το πρώτο μισό της δεύτερη φάσης του Mundobasket 2023 ολοκληρώθηκε σήμερα. Οι δύο από τους τέσσερις νέους ομίλους που σχηματίστηκαν για τους «16» έχουν ξεκαθαρίσει. Όμως οι άλλοι δύο είναι ανοιχτοί και έτοιμοι να μας προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις για την πρόκριση.

Προφανώς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά έχουμε αρκετές εκπλήξεις στις αναμετρήσεις. Πράγμα που σημαίνει πως όλες οι ομάδες θα παίξουν στα ίσα την πρόκρισή τους στους κορυφαίους οκτώ του πλανήτη.

Δύο τελειωμένες υποθέσεις και δύο θρίλερ

Από τους τέσσερις ομίλους οι δύο που έχουν καθαρίσει είναι ο 10ος και ο 11ος. Στον 10ο οι ήττες τόσο της Εθνικής μας ομάδας από τη Λιθουανία (92-67) όσο και του Μαυροβουνίου από τις ΗΠΑ (85-73) έδωσαν την πρόκριση στη «Λιέτουβα» και τη Team USA.

Στον 11ο όμιλο η Γερμανία δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στη Γεωργία του Ηλία Ζούρου (100-73) φτάνοντας σε μια άνετη νίκη, ενώ και η Σλοβενία με ένα ξέσπασμα στο φινάλε έκαμψε την αντίσταση της Αυστραλίας (91-80). Έτσι Γερμανία και Σλοβενία πήραν την πρόκριση για τους «8».

Ο 9ος και ο 12ος όμιλος όμως είναι έτοιμοι να μας προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις. Στον πρώτο οι νίκες της Ιταλίας επί της Σερβίας (78-76) και του Πουέρτο Ρίκο επί της Δομινικανής Δημοκρατίας (102-97) έφεραν την απόλυτη ισορροπία. Και οι τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν στο 3-1 κάτι σημαίνει πως θα γίνει χαμός την Κυριακή. Ιταλία-Πουέρτο Ρίκο και Δομινικανή Δημοκρατία-Σερβία θα δώσουν μάχη με τους νικητές να παίρνουν και την πρόκριση.

Τέλος, στον 12ο όμιλο επικρατεί μια παρόμοια κατάσταση, αφού όλες οι χώρες βρίσκονται στο 3-1. Λετονία και Βραζιλία έκαναν την έκπληξη απέναντι σε Ισπανία και Καναδά, μπαίνοντας δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης. Καναδάς και Ισπανία θα μονομαχήσουν και ουσιαστικά ένα φαβορί θα μείνει εκτός, ενώ πολύ ωραίο ματς αναμένεται να δούμε στο Βραζιλία-Λετονία που μία εκ των δύο θα συνεχίσει το όμορφο ταξίδι της.

Οι εκπλήξεις στο φετινό Mundobasket τα αφήνουν όλα ανοιχτά

Η πρώτη φάση των ομίλων μας έδωσε αρκετές συγκινήσεις με μεγάλα ονόματα, όπως η Γαλλία να μένουν εκτός συνέχειας. Η σημερινή μέρα όμως μας υπενθύμισε έντονα πως δεν υπάρχει κανένα φαβορί στους δύο ομίλους που παίζονται όλα. Και οι προκρίσεις είναι ανοιχτές.

Είδαμε την Ιταλία να νικά τη Σερβία, έχοντας μεταμορφωθεί στον κακό της δαίμονα τις δύο τελευταίες διοργανώσεις. Είδαμε το Μαυροβούνιο να κοντράρει σταθερά τις ΗΠΑ, ακόμη κι αν έχασε. Φυσικά υπήρξε η τεράστια νίκη των Λετονών απέναντι στους Ισπανούς, με το σύνολο του Λούκα Μπάνκι να τρελαίνει κόσμο. Τέλος το… κερασάκι ήρθε στο φινάλε της μέρας, με τον αήττητο μέχρι σήμερα και πολύ αποδοτικό Καναδά να χάνει από τους Βραζιλιάνους και πλέον να παίζει «τελικό» με τους Ισπανούς. Λίγη υπομονή και όλες οι απαντήσεις στα παρκέ την Κυριακή (3/9).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ