Γιοκουμπάιτις: «Οι Έλληνες προσπάθησαν να μας προκαλέσουν αλλά δεν απαντήσαμε»

Γιοκουμπάιτις: «Οι Έλληνες προσπάθησαν να μας προκαλέσουν αλλά δεν απαντήσαμε»

Τη δική του οπτική για τη αναμέτρηση με την Ελλάδα έδωσε ο Λιθουανός γκαρντ, Ρόκας Γιοκουμπάιτις.

Η Λιθουανία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση που προέβαλε η Εθνική μας για τρία δεκάλεπτα, παίρνοντας τη νίκη και ουσιαστικά την πρόκριση για τους «8».

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις τόνισε πως οι Έλληνες παίκτες διαμαρτύρονταν συνεχώς στους διαιτητές και προσπάθησαν να επηρεάσουν εκείνον και τους συμπαίκτες του, ενώ επισήμανε ότι βρήκαν ρυθμό και ευστοχία στην επίθεση.

Oι δηλώσεις του Ρόκας Γιοκουμπάιτις:

«Στο πρώτο ημίχρονο οι Έλληνες ήθελαν να επηρεάσουν τους διαιτητές με τις διαμαρτυρίες τους. Ακόμη και ένας διαιτητής μού είπε πως είναι καλύτερα να μην αντιδρώ στις προκλήσεις των Ελλήνων, γιατί αυτό θα κάνει τη δουλειά μας πιο δύσκολη. Συγκρατηθήκαμε, μείναμε ψύχραιμοι, προσπάθησαν να μας προκαλέσουν αλλά δεν απαντήσαμε. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και τα καταφέραμε.

Είμαστε πανευτυχείς. Περιμέναμε πολλά χρόνια για μια τέτοια επιτυχία. Δεν αρχίσαμε καλά, αλλά στο ημίχρονο ηρεμήσαμε και αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερη άμυνα. Αλλάξαμε λίγο την τακτική μας και δεν επιτρέψαμε στους γκαρντ τους να δημιουργήσουν και να σκοράρουν.

Βρήκαμε έτσι ρυθμό και μεγάλη ευστοχία στην επίθεση, αλλά όλα άρχισαν από την άμυνα. Καταλάβαμε κάποια στιγμή πως η ελληνική ομάδα δεν είχε πλέον δυνάμεις, αλλά συνεχίσαμε με την ίδια ένταση ακόμη κι όταν η διαφορά έφτασε στο +15 ή στο +17».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ