Μακσβίτις: «Ήμασταν γενναίοι απέναντι στις ΗΠΑ»

Μακσβίτις: «Ήμασταν γενναίοι απέναντι στις ΗΠΑ»

Ο Καζίς Μακσβίτις απέδωσε την μεγάλη νίκη (110-104) αλλά και την πρώτη θέση στον όμιλο της Λιθουανίας επί των ΗΠΑ στην γενναιότητα των παικτών του.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνική Λιθουανίας παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με την σπουδαία νίκη της «λιέτουβα» επί των ΗΠΑ με 110-104, αποτέλεσμα που έδωσε στους Λιθουανούς την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ο Κάζις Μακσβίτις προσπάθησε να μείνει «προσγειωμένος» στις δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα και στάθηκε σε δύο παράγοντες. Στην γενναιότητα των παικτών του αλλά και στα πολύ καλά ποσοστά της ομάδας του στην επίθεση.

Διαβάστε επισης: Στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Ντεσπόντοφ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μακσβίτις:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, στον κόσμο μας. Ξεκινήσαμε το ματς πολύ καλά, χτίσαμε ένα καλό προβάδισμα και προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε σε όλο το ματς. Πρέπει να κρατήσουμε τα συναισθήματά μας για το επόμενο ματς, γιατί σε δύο ημέρες ξεκινάμε τα νοκάουτ. Πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη και να προετοιμασούμε για τον επομενο αντίπαλο.

Δεν έχουμε πολλά πλεονεκτήματα απέναντι στις ΗΠΑ, ήμασταν όμως γενναίοι. Στην άμυνα δεν θέλαμε να τους αφήσουμε μόνους, τους στέλναμε δεύτερο παίκτη, θέλαμε να πασάρουν. Το καλό ποσοστό μας στην πρώτη περίοδο μας βοήθησε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Στα αποδυτήρια είπα στα παιδιά να γιορτάσουν απόψε και να κρατήσουν τα συναισθήματά τους για το επόμενο ματς, δεν έχουμε χρόνο γιατί οι Σέρβοι δεν θα μας περιμένουν με λουλούδια και με κόκκινο χαλί.

Έχουμε χάσει αρκετό ταλέντο, όμως φτιάξαμε μία σπουδαία ομάδα με δουλευταράδες που ταιριάζουν μεταξύ τους. Για εμένα είναι ευχαρίστηση να δουλεύω μαζί τους και ελπίζω να το κάνω για ακόμα τρεις αγώνες. Η μόνη προσαρμογή που έκανα απόψε, ήταν να διαχειριστώ τα λεπτά. Είναι αδύνατο να παίζεις κάθε δύο ημέρες, πολλή προσπάθεια, πολλά συναισθήματα. Νομίζω ότι και για τις ΗΠΑ ήταν ένα καλό ματς πριν από τα νοκάουτ.

Κερδίσαμε το ματς από το σπουδαίο ποσοστό μας στην επίθεση και όχι από την άμυνα. Γεμίσαμε βέβαια τη ρακέτα μας, αλλά δεχθήκαμε και 104 πόντους. Η Λιθουανία είναι μικρή χώρα. Προπόνησα τον Μοτιεγιούνας όταν ήταν παιδί, τον ξέρω πολύ καλά, με ξέρει πολύ καλά. Όταν χάσαμε τον Σαμπόνις, ο Μοτιεγιούνας τον αντικατέστησε. Κάλυψε τον ρόλο του άριστα, είναι ένα καλό παράδειγμα εντός κι εκτός γηπέδου. Πριν από το ματς νιώθαμε κάπως ελεύθεροι επειδή ο αγώνας δεν ήταν νοκάουτ. Δεν είχαμε πίεση, στο επόμενο παιχνίδι ίσως είναι διαφορετικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ