Ιταλία – Σλοβενία 85-89: Έκλεισε με νίκη και την έβδομη θέση η ομάδα του Ντόντσιτς

Ιταλία – Σλοβενία 85-89: Έκλεισε με νίκη και την έβδομη θέση η ομάδα του Ντόντσιτς

Η Σλοβενία κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στην Ιταλία με 85-89 και μαζί την έβδομη θέση του φετινού Mundobasket 2023.

Στο αντίο του Τζίτζι Ντατόμε από την ενεργό δράση, η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς επικράτησε με 89-85 της Ιταλίας και κατέκτησε την έβδομη θέση της διοργάνωσης.

Με κορυφαίο για ακόμη μια φορά τον σταρ των Μάβερικς που έβαλε 29 πόντους και με τις σημαντικές απουσίες των Πρέπελιτς και Μπλάζιτς, η Σλοβενία κατάφερε να πάρει μια οριακή στο τέλος νίκη απέναντι στην ομάδα του Τζιανμάρκο Ποτσέκο.

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να πάρει ουσιαστικό προβάδισμα η Ιταλία στην αναμέτρηση. Με εκπληκτικούς τους Σπίσου και Φοντέκιο, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 18-15 υπέρ των Ιταλών.

Εκείνο ήταν το σημείο όπου η Σλοβενία πάτησε γκάζι και με επιμέρους σκορ 23-27, πήγε στο ημίχρονο με το υπέρ της +1 (41-42).

Το εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο για τους Σλοβένους φάνηκαι και στην διαφορά, καθώς αυτή έφτασε στη μέγιστη σημερινή τιμή της, δηλαδή το +15.

Η Ιταλία γύρισε. Πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό σερί με μεγάλο πρωταγωνιστή ξανά τον Σπίσου, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους, αλλά και τον Νίκολο Μέλι, ισοφαρίζοντας σε 83-83 λίγα λεπτά πριν την λήξη.

Η ποιότητα του Σέμπασεκ όμως έδωσε ισχυρό προβάδισμα στην Σλοβενία με τρεις (85-88), το οποίο κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι το φινάλε και το τελικό 85-89.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ