Ποιος είναι ο Έλληνας που «εκτόξευσε» την καριέρα του Σρέντερ (vids)

Ποιος είναι ο Έλληνας που «εκτόξευσε» την καριέρα του Σρέντερ (vids)

Ποιος είναι ο Έλληνας προπονητής που βοήθησε να κάνει τα πρώτα του βήματα ο Ντένις Σρέντερ στην Μπράουνσβαϊγκ.

Ο λόγος για τον Κώστα Φλεβαράκη ο οποίος συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπραουνσβαϊγκ το καλοκαίρι του 2012. Ο Έλληνας προπονητής είχε πληροφορηθεί για το ρόστερ που θα είχε στην διάθεσή του με τον Ντένις Σρέντερ απλώς… να υπάρχει.

«Μου είπαν θα τον έχεις δωδέκατο παίκτη, απλά για να συμπληρώνει την ομάδα. Δεν ήθελαν να του δώσουν ευκαιρία και ήθελε να φύγει. Τα ίδια γίνονταν και με τον Ντάνιελ Τάις, τον οποίο…δεν πρόλαβα να μεταπείσω. Του μίλησα… Του είπα ότι τον υπολογίζω. Το παιδί φαινόταν ότι ήταν για ψηλά. Με πίστεψε κι έμεινε στην ομάδα όπου του έδωσα χρόνο. Την προηγούμενη χρονιά έπαιζε στην δεύτερη κατηγορία, στη θυγατρική ομάδα της Μπραουνσβάιγκ. Με μένα έπαιξε…τριάντα λεπτά στο Μόναχο, απέναντι στον Ράις κι έγινε άλλος παίκτης στα 19 του χρόνια. Τον Τάις δεν κατάφερα να τον κρατήσω. Παρότι τον έπεισα με όσα του είπα, είχε ήδη συμφωνήσει με την Ουλμ».

Τη σεζόν 2012-2013 ο Ντένις Σρέντερ αναδείχθηκε πιο βελτιωμένος παίκτης του Γερμανικού Πρωταθλήματος με μέσο όρο 12 πόντους- 3,2 ασίστ και 2,5 ριμπάουντ. Ο Φλεβαράκης πρόσθεσε: «Είναι πρωτοφανές ότι μετά από μια χρονιά καλή…πέταξε για το ΝΒΑ. Τα χαρακτηριστικά του ήταν για εκεί βέβαια. Ήμουν και καλός και αυστηρός μαζί του…Έφαγε πάγκο και δύο- τρεις αγώνες σερί για να στρώσει, είναι δύσκολη ηλικία. Πάντως σε συνεντεύξεις του στην Αμερική αλλά και στη Γερμανία με αναφέρει συνέχεια ως τον προπονητή που του άλλαξα την καριέρα».

Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός, βέβαια, είναι ότι ενώ όλη η ομάδα κόστιζε συνολικά 550 χιλιάδες δολάρια, οι Ατλάντα Χοκς πλήρωσαν 650 χιλιάδες για να τον αποκτήσουν και να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σημαντικό κατόρθωμα του Φλεβαράκη το οποίο βοήθησε στο χτίσιμο της επόμενης σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ