Το τρίποντο του Μπρίτζες που έστειλε το ματς στην παράταση σήκωσε πολύ κουβέντα (vid)

Το τρίποντο του Μπρίτζες που έστειλε το ματς στην παράταση σήκωσε πολύ κουβέντα (vid)

Ο Μικάλ Μπρίτζες έκανε ότι πέρναγε από το χέρι του για να μην χάσει η Αμερική, πράγμα που έκανε. Ο γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς αστόχησε επίτηδες στην βολή, μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και με τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση, σε μία φάση που σήκωσε μπόλικη συζήτηση.

Ο μικρός τελικός κρίθηκε στην παράταση, εκεί όπου ο Καναδάς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου του φετινού MundoBasket 2023 μετά τη νίκη απέναντι στις ΗΠΑ με 127-118. Ο Μικάλ Μπρίτζες αστόχησε σκοπίμως στην βολή, μάζεψε το δικό του ριμπάουντ και στη συνέχεια με τρίποντο από την γωνία έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο.

Η συγκεκριμένη φάση σήκωσε πολύ κουβέντα για το αν θα έπρεπε το καλάθι να μέτραγε. Ας δούμε τι λένε όμως οι κανόνες…

Οι πέντε παίκτες που διεκδικούν το ριμπάουντ μπορούν να μπουν στο βαμμένο αφότου η μπάλα φύγει από τα χέρια του παίκτη που εκτελεί την βολή. Οι υπόλοιποι που βρίσκονται στην γραμμή του τριπόντου με την σειρά τους μπορούν να μπουν στο βαμμένο μόλις η μπάλα ακουμπήσει στεφάνη. Έτσι στη συγκεκριμένη φάση κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αν η είσοδος στην ρακέτα είναι νόμιμη και αν ο γκαρντ των Νετς περίμενε να βρει η μπάλα στη στεφάνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ