Η πιο μεγάλη ώρα για τον Γιάννη

Η πιο μεγάλη ώρα για τον Γιάννη

Όλοι σκέφτονται την τελευταία ευκαιρία του ΛεΜπρον. Ίσως όμως τελικά αυτή να είναι η τελευταία ευκαιρία του Γιάννη με τα χρώματα των Μπακς.

Το δικό του ξεκίνημα αύριο βράδυ κόντρα στους Σέλτικς (1.30). Στην ομάδα που οι περισσότεροι θεωρούν επικρατέστερη για να τον συνοδεύσει και στους τελικούς της Ανατολής. Στο μίνιμουμ της χρονιάς για τον Γιάννη και τους Μπακς.

Έφτασαν πέρσι ως εκεί αλλά τους σταμάτησε ο διαστημικός Λέοναρντ. Ήταν πρωτάρηδες. Τώρα ξέρουν. Φτάνει να το… θυμηθούν και να το πιάσουν από εκεί που το άφησαν πριν την υποταγή στο lockdown. Το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ έχει και φέτος η ομάδα του Μπουντενχόλζερ. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες για αυτούς.

Φυσικά ο δρόμος για τον τίτλο είναι μακρύς. Και σε πρώτη φάση αχαρτογράφητος. Μέσα στη «φούσκα» του Ορλάντο, δεν υπάρχει μόνο μπάσκετ. Υπάρχει και το παιχνίδι της συγκέντρωσης, της διατήρησης του καλού ψυχολογικού προφίλ που επιβάλλεται σε ένα σύνολο. Η δύναμη της υπομονής όταν ξέρεις πως θα μπορείς να δεις την οικογένεια σου τον Σεπτέμβρη!

Αυτά βεβαίως δεν ισχύουν μόνο για τους Μπακς. Ισχύουν για όλους. Άρα…

Ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο έχει πάντα την παρέα του αδερφού του Θανάση, που δεν παίζει πολύ αλλά που όπως έχουν έρθει τα πράγματα μπορεί να αποτελέσει καταλύτη. Ο άνθρωπος που κρατά τον Γιάννη καλά. Μέχρι τέλους.

Λέικερς και Κλίπερς έχουν τα δικά τους «πρέπει». Αυτοί όμως είναι στο μονοπάτι της Δύσης. Ένας από τους δύο θα φτάσει στον τελικό. Καλοδεχούμενος όποιος και αν είναι. Αρκεί στο απέναντι κομμάτι του παρκέ να είναι φέτος οι Μπακς. Πολλοί υποστηρίζουν πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του ΛεΜπρον να πάρει ένα πρωτάθλημα με τους Λέικερς εκτιμώντας ότι του χρόνου με την επιστροφή των κανονικών Ουόριορς θα αλλάξουν και πάλι οι συσχετισμοί στη Δύση.

Στην πραγματικότητα όμως ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία του Γιάννη να πάρει ένα πρωτάθλημα με τους Μπακς. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ΄21. Και ήδη όλοι είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη, για τη λήξη της φετινής σεζόν. Οι Ουόριορς πρώτοι από όλους. Μπορούν να δώσουν τον Ντρέιμοντ Γκριν, τον Ερίκ Πασκάλ, το φετινό τους ντραφτ (ίσως το Νο1) αλλά και τα ντραφτ πρώτου γύρου του 21 και του 22, έγραψε προ ημερών το bleacher. Το Μιλγουόκι δεν θα το συζητήσει αν είναι στο χέρι του. Αν όμως ο Γιάννης θελήσει να φύγει τα δεδομένα αλλάζουν.

Η NIKE αυτή την εποχή ετοιμάζει τον Αντεντοκούνμπο για το δικό της νο 1. H αγορά του Ουισκόνσιν είναι μικρή. Ο ίδιος παίκτης με μια μεγάλη φανέλα, μπορεί να διεισδύσει δέκα φορές περισσότερο στην παγκόσμια αγορά. Δίπλα στον Κάρι. Ή με τον ταύρο των Μπουλς. Στη Νέα Υόρκη ή στο Λος Άντζελες. Αν φέτος ο Γιάννης πάει ως τον τελικό θα είναι μια συνθήκη. Αν πάρει τον τίτλο μια άλλη. Αν αποτύχει να κάνει το παραπάνω βήμα όλα είναι πιθανά. Στα φιλικά έβαλε 67 πόντους σε 61 λεπτά συμμετοχής.

«Ο Γιάννης άρχισε τη σεζόν ως MVP και δεν έχασε αυτό το στάτους. Ο ΛεΜπρόν είχε αρχίσει να τον πλησιάζει μέχρι την διακοπή και πιστεύω πως θα γινόταν μάχη στα 20 τελευταία παιχνίδια. Ο Γιάννης δεν έχει χάσει το βραβείο, είναι το φαβορί και φέτος. Ο ΜVP. Ο Λεμπρόν είναι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου και διανύει την 17η σεζόν του στο πρωτάθλημα. Αν υπήρχε βραβείο γι’ αυτό, θα το έπαιρνε χωρίς αμφιβολία και συζήτηση. Όμως, συνολικά ο Αντετοκούνμπο είναι MVP της χρονιάς και πιστεύω πως θα πάρει και φέτος το βραβείο» είπε χθες ο Ντουέιν Ουέιντ. Αλλά κολλητός του ΛεΜπρον είναι, τι θα έλεγε…

Το θέμα είναι τι θα ειπωθεί τον Οκτώβρη. Όχι από τους άλλους. Από τον Γιάννη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ