Kι ας θέλει ο Γιάννης, οι Μπακς το ρισκάρουν;

Kι ας θέλει ο Γιάννης, οι Μπακς το ρισκάρουν;

Η μεγάλη απόφαση που πρέπει να πάρει το Μιλγουόκι αναφορικά με την χρησιμοποίηση ή όχι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Game 5 με τους Μαϊάμι Χιτ.

Το βράδυ της Κυριακής οι Μιλγουόκι Μπακς προχώρησαν σε έναν άθλο. Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η νίκη τους επί των φορμαρισμένων Μαϊάμι Χιτ, έχοντας τον κορυφαίο παίκτη τους εκτός παρκέ και υπό την φροντίδα των γιατρών στα αποδυτήρια. Η ιστορία έγραψε πως οι Μπακς μείωσαν τη σειρά σε 3-1 έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κρις Μίντλετον, ο οποίος αγωνίστηκε και για τον μεγάλο αστέρα των Ελαφιών.

Ο Σποέλστρα και οι συνεργάτες του δεν μπόρεσαν να βρουν αντίδοτο στο… πλήγμα της αλλαγής πλάνου των Μπακς ελέω της απουσίας του Αντετοκούνμπο και η ομάδα του Μπαντελχόζερ παρέμεινε ζωντανή στη σειρά.

Ταυτόχρονα υπάρχει προβληματισμός σχετικά με την κατάσταση του Greek Freak. Τα τελευταία ρεπορτάζ από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δίνουν ελάχιστες πιθανότητες για να αγωνιστεί στο Game 5. Η κατάσταση του δεν είναι η καλύτερη. Το πόδι του πονάει, φοράει προστατευτική μπότα και δεν μπορεί να συμμετάσχει στις προπονήσεις της ομάδας. Την Δευτέρα απλά έκανε θεραπεία και μέχρι την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί από το ιατρικό τιμ των Ελαφιών εάν πρέπει να ρισκάρει την συμμετοχή του στο Game 5 των ημιτελικών της Ανατολικής περιφέρειας.

Ο Γιάννης με το τέλος του τέταρτου παιχνιδιού στο Ορλάντο, περίμενε… κουτσός ουσιαστικά τους συμπαίκτες του για να τους συγχαρεί έναν ένα για την προσπάθεια που επέδειξαν απέναντι στην ομάδα των Χιτ.

Οι Μπακς όμως πρέπει να αποφασίσουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν με την περίπτωσή του και αν προχωρήσουν σε ένα εξαιρετικό ρίσκο, που είναι ικανό να αλλάξει και πάλι την ιστορία τους.
Τι ακριβώς εννοούμε; Αυτήν την στιγμή η επένδυση προς το πρόσωπό του είναι τεράστια από τα Ελάφια. Έχουν στα χέρια τους τον back to back MVP της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ, κατόρθωμα που μπαίνει στην ίδια πρόταση με ιερά τέρατα του μπάσκετ και της λίγκας.

Ο παίκτης λοιπόν προέρχεται από ένα ισχυρό διάστρεμμα και ένα ακόμα στραβοπάτημα στην δεύτερη περίοδο της Κυριακής. Ο αστράγαλος του παραμένει σε κακή κατάσταση, αλλά εάν περνούσε από το χέρι του θα έσφιγγε και πάλι τα δόντια για να παλέψει με τους συμπαίκτες του για να παίξει στο παιχνίδι με τους Χιτ την Τρίτη. Το έχει ξανακάνει και γνωρίζει πως τώρα κρίνονται τα πάντα σε μία χρονιά, που πριν την πανδημία, θεωρούταν το απόλυτο φαβορί για τους τελικούς του ΝΒΑ.
Η ομάδα του από την άλλη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση. Το να ηττηθεί από το Μαϊάμι είναι το λιγότερο κακό από το να δει τον Greek Freak να βιώνει έναν ακόμα ισχυρότερο τραυματισμό.

Ο Γιάννης από το τέλος τη σεζόν που διανύουμε μπαίνει στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Ομάδες ερίζουν για την απόκτησή του μέσω κάποιου trade, με τους Μπακς να είναι η μοναδική ομάδα που είναι ικανή να του προσφέρει ένα συμβόλαιο ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων για 5 χρόνια.
Τι θα αποφασίσει λοιπόν το Μιλγουόκι; Να ρισκάρει για μία νίκη που ίσως δεν είναι αρκετή αφού και 3-2 να γίνει με το Μαϊάμι κάθε ματς θα είναι τελικός; Ή να προστατέψει το περιουσιακό της στοιχείο που είναι και ο παίκτης στον οποίο έχει στηριχθεί όλο το franchise του και έχει αλλάξει τον τρόπο που όλοι οι αθλητές του ΝΒΑ κοιτάζουν την απρόσιτη και κρύα πόλη του Μιλγουόκι;

Ο Γιάννης είναι αυτός που έχει αναγκάσει τους συναδέλφους του να κοιτούν με άλλον τρόπο τους Μπακς, η συμβολή του σε αυτό το κομμάτι είναι κάτι παραπάνω από μοναδική και οι άνθρωποι των Ελαφιών δεν μπορούν να σκεφτούν το μέλλον τους χωρίς αυτόν στο ρόστερ τους.

Το ιατρικό τιμ είναι ικανό να τον… κόψει και να μην του δώσει το δικαίωμα να αγωνιστεί. Όσο και να θέλει, είναι τόσο σκληρά τα πρωτόκολλα των ομάδων που δεν λογαριάζουν γνώμες και απόψεις αθλητών. Αξίζει λοιπόν ένας… αποκλεισμός από τη συνέχεια των πλέι οφ και μία ουσιαστικά αποτυχημένη σεζόν χωρίς τελικούς του ΝΒΑ ή πρέπει να ρισκάρουν οι Μπακς;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ