NBA : Μπάτλερ, Τέιτουμ και Μπράουν «ξεσπούν» στην ετυμηγορία για την Μπριόνα Τέιλορ

NBA : Μπάτλερ, Τέιτουμ και Μπράουν «ξεσπούν» στην ετυμηγορία για την Μπριόνα Τέιλορ

Αθωώθηκαν οι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνταν για την δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ από το δικαστήριο του Κεντάκι, με τους Τζίμι Μπάτλερ, Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν να διαφωνούν με την απόφαση του.

Η Μπριόνα Τέιλορ και ο σύντροφός της δολοφονήθηκαν στις 13 Μαρτίου, ενώ κοιμόντουσαν στο διαμέρισμά τους με τους αστυνομικούς να μην προειδοποιούν για την εισβολή στο σπίτι τους και να τους πυροβολούν.

Επτά μήνες μετά το δικαστήριο του Κεντάκι αθώωσε και τους τρεις αστυνομικούς, «ξεσηκώνοντας» θύελλα αντιδράσεων στην αφροαμερικανική κοινότητα. Οι παίκτες του NBA, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, αλλά και οι Μπάτλερ, Τέιτουμ και Μπράουν σχολίασαν την απόφαση του δικαστηρίου, αμέσως μετά την επικράτηση των Χιτ επί των Σέλτικς (112-109) για το Game 4 των τελικών Ανατολής.

Τα σχόλια του Τζίμι Μπάτλερ:

«Προφανώς υπάρχουν πολλά συναισθήματα γι’αυτό, και δεν σταματάς να το σκέφτεσαι γιατί είναι κάτι μεγαλύτερο από τον αθλητισμό. Είναι πάντα μεγαλύτερο από το μπάσκετ, γιατί θα μπορούσε να είναι ο καθένας. Θα μπορούσα να ήμουν εγώ. Θα μπορούσε να είναι κάθε Αφροαμερικανός».

Τα λόγια του Τζέισον Τέιτουμ:

«Είναι ενοχλητικό. Σαν να το ένιωθα ότι επρόκειτο να συμβεί, αλλά και όταν πραγματικά συμβαίνει, είναι λυπητερό. Είναι ενοχλητικό. Έχουν περάσει 194 μέρες (από την δολοφονία). Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Ακόμα πρέπει να παλέψουμε για δικαιοσύνη».

Και τέλος ο Τζέιλεν Μπράουν δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι σκληρός. Να είμαι ειλικρινής, δεν με εκπλήσσει η ετυμηγορία. Είναι δύσκολο να το σχολιάσω, αλλά δεν μένω έκπληκτος. Μέχρι να αναδημιουργήσουμε και να αλλάξουμε το υπάρχον σύστημα που έχουμε, θα συνεχίσει να έχει θύματα σαν την Μπριόνα Τέιλορ».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ