Πάρτο ρε Γιάνναρε

Πάρτο ρε Γιάνναρε

Η Ελλάδα απόψε ξενυχτά για τον Αντετοκούνμπο. Και το κάνει με την καρδιά της…

Πριν από μερικές εβδομάδες ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη στο Roland Garros. Να το βλέπεις και να μην πιστεύεις στα μάτια σου, πως δύο δικά μας παιδιά μπήκαν σε διαστημόπλοιο και προσγειώθηκαν στο… φεγγάρι του τέννις.

Απόψε είναι ο Giannis. Και είναι και το ματς που οι Bucks περίμεναν 50 χρόνια.

Οι μπασκετόφιλοι σε ολόκληρο τον πλανήτη αδημονούν για την ανακήρυξη του νέου βασιλιά στο NBA. Και ο Αντετοκούνμπο που από μικρός φαινότανε ότι θα… μεγαλώσει, έχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει την προφητεία. Να πάρει το πρωτάθλημα. Ένα από τα πιο ζόρικα όλων των εποχών.

Δίχως μια super team γύρω του.

Δίχως να εκπροσωπεί κάποια μεγάλη αγορά, αλλά το ταπεινό Μιλγουόκι.

Δίχως γενικώς να πιστεύει κανείς σε εκείνους, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που έβαλαν τη βόμβα στο Μπρούκλιν και στους ημιτελικούς της Ανατολής. Τότε που έστειλαν σε διακοπές Ντουράντ, Χάρντεν, Ίρβινκ και σια.

Είχε την ευκαιρία πέρσι ο Giannis να συντονιστεί πλήρως με την κουλτούρα του NBA. Να μετακομίσει όπου τραβούσε η ψυχή του, και αυτομάτως να αύξανε θεαματικά τις πιθανότητες του να πάρει ένα πρωτάθλημα. Ήταν ελεύθερος και όλοι του έστρωναν κόκκινο χαλί.

Εκείνος όμως έμεινε πιστός στον δικό του δρόμο. Στο Μιλγουόκι που τον αγαπά και τους αγαπά. Δεν πήγε στον ΛεΜπρον ή στον Κάρι. Δεν θέλησε να συνεταιριστεί με άλλο super star για να κάνει τη ζωή του εύκολη. Αυτό και μόνο τον ξεχωρίζει από ολόκληρη την σημερινή elite του NBA. Και εάν και εφόσον θα καταστήσει το κατόρθωμα του μοναδικό.

Έμεινε στη βάση του. Μαζί με τον Μίντλεντον που είναι καλός, αλλά όχι σπουδαίος. Με τον Λόπες που τα καλύτερα του χρόνια στο μπάσκετ είναι καμιά 10αριά χρόνια πίσω. Με τον Χολιντέι που σίγουρα είναι μια σημαντική αναβάθμιση για το ρόστερ, αλλά επ ουδενί κάποιος που θα μπορούσε να λογίζεται ως κορυφαίος.

Ο προηγούμενος με αντίστοιχη συμπεριφορά λέγονταν Ντιρκ Νοβίτσκι και σύντομα θα είναι ο 2ος καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών για το ΝΒΑ. Διότι για τον πρώτο ούτε λόγος. Εκείνος που τον φωνάζουν με το μικρό του. Όπως όλες τις πραγματικά μεγάλες ντίβες.

Εκείνος που αναδείχθηκε δύο φορές MVP στη σειρά σε κανονική διάρκεια. Ο ίδιος που έχει σαρώσει κάθε «ατομικό» τίτλο στην 8ετία του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ένας του μένει: MVP των τελικών. Θα το πάρει, αν απόψε πάρει και το ματς που θα τελειώσει τη σειρά των τελικών με το Φοίνιξ. Αν ο Κρις Πόλ ισοφαρίσει; Το δράμα θα συνεχιστεί σε game 7.

Όπως και να έχει; Για χάρη του θα ξενυχτίσει απόψε η Ελλάδα. Όπως για χάρη του Στέφανου και της Μαρίας προσπαθεί εσχάτως να καταλάβει όλες εκείνες τις παράξενες ορολογίες του τέννις. Για τον Gianni, το θαύμα του μπάσκετ. Το θαύμα της ζωής αν σκεφτεί κανείς από πού ξεκίνησε και που κατάφερε να φτάσει. Κυρίως όμως για το μεγαλύτερο αθλητικό πρότυπο της εποχής μας.

Για κάθε παιδί που κάνει όνειρα με μια μπάλα.

Υ.Γ: Μαζί με όλους ξενυχτάει και to10.gr. Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη της μεγάλης αναμέτρησης και ενημερωθείτε για όλα όσα θα συμβούν στο Μιλγουόκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ