Αντετοκούνμπο «Τhe Great» (vids)

Αντετοκούνμπο «Τhe Great» (vids)

Μία ιστορία εμπνευσμένη από τα πιο απίθανα σενάρια...

Τα κατάφερε. Πήρε το πρωτάθλημα και ξεπέρασε κάθε προσδοκία προσωπική ή μη, κυρίως γιατί το όφειλε στον ίδιο, στον Γιάννη. Η επιβλητική εμφάνιση του Αντετοκούνμπο στον «τελικό των τελικών», όπως αποδείχθηκε, ήταν τέτοια που θα άρμοζε σε κάθε ηγέτη.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία αυτή η μέρα, που ο «Greek Freak» έκλεισε στόματα, σήκωσε το τρόπαιο και φιλοδώρησε με «50άρα» τους αντιπάλους του, τον μεγαλύτερο αριθμό πόντων που σημειώθηκε ποτέ σε τελικό NBA. Ανήμερα λοιπόν της γέννησης του μεγαλύτερου ηγέτη όλων των εποχών, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Γιάννης κατάφερε να γράψει το όνομα του με «χρυσά γράμματα» σε μία εμφάνιση που τον χαρακτηρίζει ως «The Great», όπως και τον μέγα στρατηλάτη.

Η ιστορία των δύο ανδρών δεν μπορεί να πει κανείς πως συνδέεται για τον τρόπο που μεγάλωσαν, αλλά για τα επιτεύγματά τους. Ο ένας ήταν από βασιλική οικογένεια, ενώ για τον «βασιλιά» του ΝΒΑ, η ζωή δεν τού στάθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Στον αστερισμό των «Ελαφιών» και η εκπλήρωση μίας υπόσχεσης

Μεγαλωμένος στα Σεπόλια από Νιγηριανούς γονείς και με την μητέρα του να παλεύει νυχθημερόν για να ζήσει τα παιδιά της, ο στόχος του Γιάννη έμοιαζε με όνειρο θερινής νυχτός. «Θέλω να γίνω πρωταθλητής του NBA», αναφωνούσε ο μικρός Γιάννης και βαθιά μέσα του ήξερε πως μπορεί να τα καταφέρει.

Και τα κατάφερε. Μέσα από μία σειρά από επιτυχίες, double-doubles και triple-doubles, έφτασε στον στόχο του: στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έτσι ακριβώς σαν τον Μακεδόνα ηγέτη που σιγά σιγά, με επιμονή, πολλές δυσκολίες, αλλά και σπουδαία «όπλα» στην φαρέτρα του, κατάφερε αυτό που δεν είχε καταφέρει κανείς μέχρι τώρα: Να κατακτήσει τον κόσμο.

Ο απολογισμός του Αντετοκούνμπο στον τελικό ήταν «παραμυθένιος». 50 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 τάπες, σε έναν αγώνα- θρίλερ. Το 4ο δωδεκάλεπτο ήταν αυτό που έκρινε και τον νικητή, ωστόσο, για τον Γιάννη δεν υπήρχε επιστροφή: ο τίτλος του άνηκε από την αρχή και δικαιωματικά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να διαψεύσει και τον τελευταίο «δαίμονά» του. Ακόμα και τον Κρις Πολ, φίλο του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος ευελπιστούσε σε «κυνήγι ελαφιών». Ακόμα και στο βασίλειο των ουρανών, «έπαιζε» ο Γιάννης. Ο πατέρας του, Τσαρλς Λίαμ, σίγουρα θα ήταν περήφανος. Όπως και ο ίδιος ο Γιάννης το είπε: «Αυτό είναι για τον πατέρα μου».

Εκτός από εκείνον, υπήρχε και κάποιος άλλος που πανηγύριζε την νίκη του «Greek Freak»· ο «GOAT» Κόμπι Μπράιαντ. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε στα 26 χρόνια του, και ο επόμενος στόχος είναι ήδη προγραμματισμένος: Η κατάκτηση του μπασκετικού γίγνεσθαι.

Τα «στατιστικόμετρα» «Freak-αραν»

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας ήταν πάντα στο επίκεντρο των συζητήσεων και καθώς και ο φόβος των απανταχού «στστιστικόμετρων». Οι επιδόσεις του σε κάθε αγώνα ξεχωριστά, και ένα καινούριο κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής του. Το 61,8%, που ανήκει στο ποσοστό της ευστοχίας του στα σουτ εντός πεδιάς, στους τελικούς του NBA, είναι στοιχείο που από μόνο του αποδεικνύει την αδιαμφισβήτητη κλάση του Αντετοκούνμπο.

Η ανάδειξή του ως MVP του τελικού είναι ένα ακόμη στοιχείο που «μιλάει από μόνο του». Και όχι επειδή δεν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε, αλλά επειδή έχει καταφέρει τα πάντα και είναι μόνο 26 ετών, έχοντας ζήσει δύσκολα από πολλές απόψεις.

Συνολικά, οι διακρίσεις του έως και σήμερα:

«GOAT»: To be or not to be?

Θα χαρακτηριζόταν άλλωστε ιεροσυλία ή ακόμη καλύτερα «ύβρις» εάν σταματούσε κανείς να μιλά για εκείνον και τα επιτεύγματά του σε όλα τα επίπεδα. Όταν είσαι «GOAT» δεν είσαι μόνο αγωνιστικά· συγκεκριμένα αφορά σε μία ολόκληρη φιλοσοφία, που οφείλει να γίνει τρόπος ζωής.

Η συζήτηση για τον καλύτερο όλων των εποχών είναι ένα θέμα που πάντα θα απασχολεί την κοινωνία των σπορ. Ωστόσο, δεν είναι κακό να υπάρχουν πολλοί που να αξίζουν αυτόν τον «τίτλο».  Ο Αντετοκούνμπο, αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα ηγέτη, που όμοιός του –τουλάχιστον έως τώρα- δεν έχει υπάρξει· είναι αναμφίβολα ένας «ταπεινός γίγαντας».

Η αρωγή του στις δύσκολες στιγμές, το φιλανθρωπικό έργο του, στο οποίο αποδεικνύει κάθε φορά πως δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε, σε συνδυασμό με την αγωνιστική δεινότητά του, είναι χαρακτηριστικά αυτού που θα χαρακτηριζόταν ως «GOAT».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέδειξε πως αποτελεί μία αισιόδοξη νότα στην ζοφερή πραγματικότητα· τόσο στη δική του, όσο αυτή των οπαδών του, που παραληρούν στο άκουσμα του ονόματός του.

Όπως και ο Μέγας Αλεξάνδρος, έτσι και ο Greek Freak, κατατάσσεται στις κορυφαίες παγκόσμιες προσωπικότητες όλων των εποχών με την μεγαλύτερη επιρροή, καθώς αποτελούν δύο κατεξοχήν ηγετικές προσωπικότητες.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/7) μία χώρα ξαγρύπνησε, και άλλες τόσες συντονίστηκαν στους δέκτες τους, για να απολαύσουν τον Γιάννη «The Great», και το συμπέρασμα είναι ένα:

Ο Γιάννης είναι από αστερόσκονη: Έχει φτιαχτεί για να λάμπει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ